Flere parkeringspladser til folket

Bygning 40 mellem Kapellet og bygning 7 blev revet ned i efteråret. Nu er der lagt grus på området, og i dag bliver der adgang til ca. 30 nye parkeringspladser.
Det er ingen hemmelighed, at det kan være svært at finde parkeringspladser på Bispebjerg Hospital. Nu bliver det lidt lettere. Om et par måneder bliver det endnu lettere. Sidst på året bliver det svært igen, og fra slutningen af 2015 bliver det rigtig let.
I dag kommer hegnet ned, og så bliver det tilladt at parkere på den nye grusparkeringsplads. Foto: Karen Grønkjær.

En, to, mange…

"I første omgang har vi anlagt ca. 30 midlertidige parkeringspladser, hvor bygning 40 er revet ned. Det er grusparkering uden afmærkning, og vi opfordrer til, at man holder pænt, så der bliver plads til flest muligt," forklarer entreprisechef Carsten Nyboe fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og fortsætter:

"Næste skridt er, at vi anlægger en parkeringsplads med plads til 100 biler i sydvest, hvor der i dag er tennisbaner. I efteråret begynder vi så at bygge et parkeringshus til ca. 600 biler. Parkeringshuset bliver anlagt på parkeringspladsen i det nordvestlige hjørne af hospitalsområdet, så mens byggeriet står på, mangler vi nogle p-pladser."

Parkeringssituationen bliver dog meget bedre fra slutningen af 2015, hvor det nye parkeringshus står færdigt. 600 flere parkeringspladser kommer til at kunne mærkes. I dag er der 729 pladser på hospitalets område.

Parkering med forhindringer

Det har ikke været helt uden forhindringer at få den nye grusparkering klar:

"Der er kommet nogle nye parkeringsvagter, som er meget opmærksomme på at udskrive bøder, hvis man holder uden for afmærkningen. Derfor har vi haft en længere dialog med kommunen om, hvilke skilte der er nødvendige for, at man ikke vil få bøder for at parkere på den nye grusparkering, som er uden afmærkning. Nu skulle det være i orden, så man fra i dag trygt kan parkere på gruset," fortæller Carsten Nyboe.