Psoriasisklinikken - introduktion

Klinikken behandler patienter med psoriasis. En konsultation i klinikken foregår altid på mandage og efter konsultation hos en hudlæge og sygeplejerske.

Vi vil gerne byde dig og dine pårørende velkommen til Psoriasisklinikken. I denne information finder du svar på de mest stillede spørgsmål.

I klinikken varetages undersøgelse og behandling af patienter, som har psoriasis. En konsultaion i Psoriasisklinikken foregår altid på mandage og indebærer først en konsultation hos en hudlæge og derefter hos en sygeplejerske. Ofte skal du også have taget blodprøver i afdelingens laboratorium.

Når du ankommer

Hver gang du møder, skal du henvende dig i Modtagelsen i stueetagen, D40. Personalet, som er på stuerne, får derved besked om, at du er kommet. 

Når du er registreret, skal du gå op på 1. sal og sætte dig ud for rum 109 og 111. Lægen kalder dig ind, når det bliver din tur. Du må være forberedt på, at der kan være ventetid

Mens du venter - udfyld skemaet

Hvis du er i biologisk behandling (Amgevita, Stelara, eller Cosentyx), skal du udfylde et spørgeskema om din livskvalitet. 
 
Skemaet skal udfyldes, hver gang du møder, og inden du taler med lægen. Skemaet er mærket DLQI og findes i pjeceholderen på væggen i ventearealet. Skemaet afleveres til lægen.

Konsultation hos lægen

Under konsultationen vil lægen vurdere din hud, effekt af behandlingen, bivirkninger og evt. justere din behandling. Du har selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål. 

Det vil desværre ikke altid være den samme læge, du møder i klinikken.

Konsultation hos sygeplejersken

Efter lægekonsultationen skal du henvende dig til sygeplejersken på rum 117, 1.sal. Hvis døren er lukket, bedes du sætte dig og vente.

Hvis du er i behandling med biologisk medicin eller Metrothrexat som injektion, vil sygeplejersken i rum 117 udlevere den - men højst til en måneds forbrug. 
 
Sygeplejersken kan svare på spørgsmål om fx opbevaring af medicin, udlandsrejse, vaccination, hormoncreme, fugtighedscreme og anden lokalbehandling. Sygeplejersken vil en gang om året tilbyde dig en samtale om forebyggelse af de sundhedsrisici, der er forbundet med sygdommen psoriasis. 

Blodprøver

Lægen vil informere dig, hvis du skal have taget blodprøver, inden du går hjem og evt. i perioden indtil næste konsultation. Prøverne tages i afdelingens laboratorium, rum 105 på 1. sal.

Hvis prøverne er uden for normalområdet, og der skal ændres på din behandling, vil lægen kontakte dig per telefon i løbet af et par dage

Afbud

Hvis du forhindret i at møde til den aftalte tid, bedes du melde afbud på tlf. 35 31 31 06.

Få en sms, så du husker din aftale

Hvis du er tilmeldt NemSMS, kan du få en påmindelse på din mobiltelefon om dine aftaler her på hospitalet. Du kan tilmelde dig NemSMS på www.borger.dk

Redaktør