Protopic, salve, behandling af børneeksem

Protopic kan bruges til at behandle børneeksem og atopisk eksem ved at hæmme hormonsystemet i huden. Indholdsstoffet er tacrolimus.

Hvad er Protopic salve?

Protopic er en salve, der bruges til at behandle børneeksem (Atopisk Dermatit). Protopic virker ved at hæmme immunsystemet i huden. Protopic indeholder ikke hormoner.

Protopic findes i to styrker: 0.1% og 0.03%. Lægen vil ordinere den styrke, der passer til dit behov.

Hvornår anvendes Protopic?

Protopic anvendes i nogle tilfælde i stedet for hormoncreme.
Protopic kan anvendes til voksne og børn over 2 år.

Hvordan anvendes Protopic?

Protopic skal påsmøres i et tyndt lag på de angrebne hudområder 2 gange dagligt. Efter 3 uger, eller når eksemet er bedret, kan man nøjes med en gang om dagen. Som vedligeholdelsesbehandling smøres huden 2 gange om ugen.

Behandlingen kan ophøre, når eksemet er svundet. Hvis eksemet vender tilbage, kan behandlingen genoptages. Start med 2 gange om dagen. Hvis der ikke er kommet en bedring efter 2 uger, bør du tale med din læge.

Forholdsregler under behandlingen

Hudområder, der behandles med Protopic, bør ikke udsættes for sollys, solarium og / eller lysbehandling. Når du opholder dig udendørs, skal du derfor beskytte hudområdet med tøj hver dag fra april til september. Hvis det ikke er muligt at undgå sol fx i ansigtet, bør huden dækkes af et tykt lag solcreme med en solfaktor på mindst 15 i kombination med en solhat eller kasket.

Protopic bør ikke komme direkte på slimhinder eller i øjnene.

Protopic bør ikke anvendes, hvis der er tegn på hudinfektion.

Gravide eller ammende bør ikke anvende Protopic. Du bør ikke smøre andre cremer på det område, som du behandler med Protopic, fra to timer før
til to timer efter, du har smurt med Protopic. Vask altid dine hænder, når du har smurt huden med Protopic. Undgå at bade lige efter at huden er smurt med Protopic. Brug af Protopic frarådes ved vaccination. Brug ikke Protopic fra 14 dage før til 14 dage efter, du er vaccineret.

Hvilke bivirkninger kan forekomme?

I starten behandlingen kan der opleves en brændende fornemmelse i huden.

Redaktør