Hvad er laserbehandling?
Ved laserbehandlingen rettes lys mod huden i små punkter. Laserlyset påvirker vævet, som aktiverer en helingsproces og stimulerer dannelsen af nyt bindevæv. Behandlingen er velegnet til udglatning af ar efter akne. En behandling varer op til 60 til 90 minutter.
Huden er påvirket af behandlingen i cirka en uge, hvorfor det kan være vanskeligt at passe et arbejde.
Før du møder til behandling
Dagen før behandlingen skal du starte med forebyggende medicin mod infektion. Du vil få tilsendt en recept på medicinen.
Laserbehandlingen kan være smertefuld, hvorfor du anbefales forebyggende smertebehandling. Denne behandling vil blive udleveret fra afdelingen. Derfor skal du møde 2 time før laserbehandlingen.
Smertebehandlingen vil omfatte lokalbedøvende creme samt smertestillende og beroligende tabletter.
Hvis du har fået beroligende medicin, må du ikke køre bil eller cykle resten af dagen.
Du må ikke være solbrun
Hvis du møder solbrun, kan vi ikke tilbyde behandling!
Brug ikke selvbruner og make up
Du må ikke bruge selvbrunende creme i 14 dage før behandlingen.
Du må ikke anvende makeup og creme på behandlingsdagen.
Hvis ovennævnte ikke er overholdt, er der stor risiko for, at du får bivirkninger.
Gravid og ammende
Du må ikke være gravid eller ammende, når du får laserbehandling.
Under og umiddelbart efter behandlingen
Laserbehandlingen giver en forbigående prikkende, stikkende eller brændende smerte. Umiddelbart efter behandlingen er huden rød og hævet. Du vil få en ispose på huden, som vil mindske hævelsen.
De første døgn vil huden væske meget. Det er derfor vigtigt, at du plejer huden ca. hver 6. time med lunkent vand, gazeswabs og vaseline.
Det er vigtigt, at helingen af huden foregår uden, at der dannes sårskorper, og at huden ikke tørrer ud. Derfor skal du i de første døgn efter behandlingen også smøre huden i løbet af natten.
For at undgå at din hud klistrer fast til pudebetrækket, bør du lægge en plastikpose udenpå. Du bør også sove med hævet hovedgærde de første nætter for at mindske hævelsen. Huden kan være rød i cirka 6 uger efter behandlingen.
Ingen sol eller solarium før, under og efter
Behandlingsresultatet bliver dårligere, og der er større risiko for bivirkninger, hvis huden udsættes for sollys. Derfor skal du beskytte dig i ugerne før, under og efter behandlingen og i minimum så længe, der er rødme og / eller sår efter laserbehandlingen.
Vi anbefaler, du beskytter din hud:
- fra april til og med september
- hver dag undtagen ved heldagsregn
- med solcreme faktor 15, solhat og andet tøj
Hvilke bivirkninger kan forekomme?
Behandlingen medfører overfladiske sår, som heler i løbet af 4 til 7 dage. Huden vil de første dage være hævet, rød, varm og væskende, men disse symptomer skal aftage i løbet af de første dage. Hvis symptomerne tiltager, kan der være tale om en infektion, der kræver behandling.
Hvis der kommer infektion i området, er der risiko for ardannelse.
Symptomer på infektion:
- rødme udenfor det behandlede område
- gul eller uklar væske
- hævelse
- smerter
- varme og evt. feber
Hvis huden viser symptomer på infektion, skal du kontakte Hudambulatoriet.
Behandlingen kan medføre ændringer i hudens farve, både i form af mørkere og lysere hud. I sjældne tilfælde ses en stimulation af hårvæksten med øget behåring.
Vigtig viden, hvis du melder afbud
De tider, du har fået til behandlingen, kan kun i særlige situationer ændres. Det kan fx være i forbindelse med akut sygdom som indlæggelse eller feber.
Hvis det er nødvendigt med ændringer, vil du få den næste ledige tid. Der kan gå op til flere måneder.
Udebliver du
Hvis du udebliver uden at melde afbud, vil dit behandlingsforløb blive afsluttet. Dvs. at du ikke kan få tilbudt behandling uden, at du er blevet genhenvist til afdelingen af din læge. Du anbefales at tilmelde dig NemSMS, se www.borger.dk.