Dagshospitalet for Motor Neuron Sygdom - Velkommen

Velkomstbrev og information om fysioterapi og dagshospitalet for motor neuron sygdom.

Information om fysioterapi

I daghospitalet finder du et bredt sammensat tværfagligt team, som alle kan hjælpe dig, når og hvis du får behov: læger, sygeplejersker, ergoterapeut, diætist, logopæd, neuropsykolog, socialrådgiver og fysioterapeut.

Når du har en tid hos lægen til kontrol, ca. hver 3. måned, har du mulighed for enten en kort kontakt med fysioterapeuten i teamet på selve dagen, eller at få booket en tid til en undersøgelse/vurdering, i nærmeste fremtid.

Hvad kan jeg bruge fysioterapeuten til?

Det, du kan bruge fysioterapeuten til, kunne bl.a. være:

  • undersøgelse og vurdering af dit aktuelle funktionsniveau så vi kan hjælpe dig med, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde funktionsniveauet, eller på bedste vis kompensere for evt. tabt funktion.
  • råd og vejledning om træning, information om, og henvisning til, vederlagsfri fysioterapi, eller måske har du spørgsmål til den træning, du allerede får.
  • hvis du begynder at snuble eller falde, kan fysioterapeuten hjælpe med at afdække årsagen og hjælpe dig med råd og vejledning om faldforebyggende tiltag.
  • vurdere om du kunne have gavn af hjælpemidler som fx en dropfodsskinne eller større hjælpemidler, fx til brug i forbindelse med gang.
  • i samråd med lægen kan vi henvise dig til bandagist.
  • råd og vejledning om, hvad du kan gøre, hvis dit åndedræt ændrer sig, eller hvis du har svært ved at komme af med slim i luftvejene.

Ved behov for apparater, som kan støtte dig i at rense dine luftveje, kan udlevering ske enten i samarbejde med Respirationscenter Øst, på Glostrup Hospital eller her i daghospitalet.

Kontakt Neurologisk Dagshospital N16

Skulle du eller din fysioterapeut have spørgsmål eller få brug for råd og vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os.

Ring til vores sekretær på telefon 3863 6178. Telefonen er åben kl. 8-15 på hverdage.

Med venlige hilsen
Fysioterapeut, Rakel Jacobsen
Neurologisk Daghospital N16
Indgang 60, 6. sal
Ebba Lunds Vej 44
2400 København NV

Redaktør