Oplev Bispebjerg Hospitals kunst og haver

​En ny hjemmeside guider til hospitalets gemte skatte i form af mangfoldige kunstværker og oplevelsesrige haver.

​​Bispebjerg Hospital rummer mange oplevelser, som du nu får lettere ved at finde rundt i. Foto: Claus Peuckert.

​Bispebjerg Hospital ligger som en grøn oase i byen med sine smukke haver og et væld af offentligt tilgængelige kunstværker. Nu bliver det nemmere at få et overblik over, hvad man kan opleve af kunst og haver med den nye hjemmeside: www.bispebjerghospital.dk/oplev​.

”Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har en mangfoldighed af kunstværker på begge matrikler. Men det kan være lidt en tilfældighed, hvad man får set, og ofte er kunsten heller ikke det primære formål med, at man kommer. Vi vil gerne dele hospitalets rige kulturarv med vores omverden og har derfor samlet informationer om kunst og haver på vores hjemmeside, ’Oplev Bispebjerg Hospital’,” fortæller kommunikationschef Else Wad Bjørn fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.​

​Oplev kunsten

Kunsten har siden hospitalernes opførelse spillet en vigtig rolle og vil fortsat gøre det i det nye hospital og psykiatri, som bliver bygget fra 2014 – 2025 på Bispebjerg Hospitals område. En række kunstværker vil blive indviet de kommende år som led i nybyggeriet. Det første kan opleves i parkeringshusets trappeopgang.

”Vi vil løbende udbygge den nye hjemmeside og sætte ekstra fokus på nyheder om, hvordan man kan opleve vores smukke hospital. En lille vignet vil kendetegne vores kommende brochurer og informationsmaterialer, hvor den rosa-farvede dråbe markerer kunsten, og den petroleum-grønne markerer oplevelser i haverne,” siger Else Wad Bjørn.

På den nye hjemmeside findes en oversigt ​over de væsentligste kunstværker​​ på hospitalet.​

To vignetter inspireret af farven på de blomstrende japanske kirsebærtræer og af de petroleumsgrønne døre på det fredede hospital vil guide til oplevelser på Bispebjerg Hospital.​

​​​Planer for helende omgivelser

Kunsten er blot én dimension af alle de oplevelser, man kan få ved at besøge Bispebjerg Hospitals område. Historien er allestedsnærværende på det over 100 år gamle hospital. Arkitekturen i Martin Nyrops fredede bygninger er helt unik, og bygningerne selv rummer en masse fortællinger.

Haveanlæggene er et kapitel for sig. Der er udarbejdet en ambitiøs helhedsplan for haverne, der dels skal føre de fredede haveanlæg tilbage til deres oprindelige pragt, og dels skal skabe en masse nye offentligt tilgængelige haver på hele hospitalets område.

Hjemmesiden fortæller også om planerne for kunst og haver i fremtiden, ligesom der guides til nogle af de eksotiske træer i parken.