Kom med rundt om Ny Psykiatri Bispebjerg

Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres i det nordøstlige hjørne af Bispebjerg Hospitals område fra 2018. Men hvordan skal det se ud? Hvordan bliver det at være patient og personale? Og hvordan kommer byggeriet til at forløbe? Der er infomøde den 26. april.

Projektet er delt op i tre bygningsafsnit, der har et lille knæk, så de følger landskabet.​ Illustration: Friis & Moltke og PLH Arkitekter.

​Ny Psykiatri Bispebjerg skal samle Psykiatrisk Center København på én matrikel. Nybyggeriet opføres, hvor hospitalets uddannelsescenter og dele af det psykiatriske center ligger i dag, og bliver udformet som en række af rektangulære gårdhavehuse, der følger landskabet. De 23.750 kvm. nybyggeri får 200 en-sengsstuer.

​​Bedre vilkår for patienter og personale

”Jeg glæder mig over, at vi nu får samlet den psykiatriske behandling i København på samme adresse. Det giver langt bedre vilkår for både patienter og medarbejdere. De nye rammer kommer også til at byde på indbydende gårdrum, som vil erstatte de indhegnede udearealer, man ser i dag,” fortæller seniorprojektleder Gert Bonde Harup.

Seniorprojektleder Gert Bonde Harup (t.v.) fra Ny Psykiatri Bispebjerg vil tegne og fortælle ved præsentationsmødet den 26. april. Foto: Byggeriets Billedbank.​

Ny Psykiatri Bispebjerg bliver tegnet af et team med Friis & Moltke og PLH Arkitekter i spidsen. Projektet bliver et af Danmarks største psykiatriske centre. Derudover skal Lersø Komplekset renoveres for i fremtiden at huse psykiatriens ambulatorier.

Kom til infomøde

Naboer og andre interesserede kan komme til infomøde om Ny Psykiatri Bispebjerg:

• tirsdag den 26. april kl. 19.00-21.00.
Infomødet starter med en rundvisning på området, hvor Ny Psykiatri Bispebjerg skal bygges, og fortsætter til de gamle, fredede bygninger, hvor man kan høre om arkitekturen og områdets historie. Afslutningsvis vil Ny Psykiatri Bispebjerg blive præsenteret i hovedtræk, og det bliver muligt at stille spørgsmål om projektet.

Vi mødes foran Uddannelsescentret (indgang 50) og ender i hovedbygningen (indgang 20B) på Bispebjerg Bakke.

Husk tilmelding til kkje0027@regionh.dk senest den 19. april.

Læs også: