Første kunstværk til Nyt Hospital Bispebjerg indvies

​Patienter, medarbejdere og naboer til hospitalet kan fremover få en unik kunstoplevelse, når de besøger Bispebjerg Hospitals nybyggede parkeringshus. Et kunstværk perspektiverer hospitalets historie over syv etager. Værket bliver indviet fredag den 27. maj.

​Et udsnit af værket Længe er ikke evigt, som fortæller Bispebjerg Hospitals historie over syv etager i Bispebjerg Hospitals nye parkeringshus. Collage: Malene Nors Tardrup

En ung sygeplejerske holder en velfortjent pause i haven og smiler forlegent til fotografen. Et andet fotografi viser glade børn i korte bukser, der danser i rundkreds. Andre billeder igen beretter om en travl hverdag på et hospital, der aldrig sover. Malene Nors Tardrups kunstværk Længe er ikke evigt skaber gennem historiske og nye fotografier en mosaik af fortællinger om Bispebjerg Hospital gennem tiderne.

Værket er en del af Bispebjerg Hospitals nye parkeringshus ved Tuborgvej, og det bliver indviet ved en festlig reception fredag den 27. maj, kl. 14-17. Alle er velkomne.

Arkivmateriale og nye fortællinger

Værket består af syv fotografiske collager i hver sin farve, der udgør vinduespartierne i parkeringshusets trappeopgang. Sammen med syv tilhørende citater fungerer hver enkelt etages collage som et nedslag i hospitalets historie. Længe er ikke evigt er et researchbaseret kunstværk, der har en lang proces med indsamling af historisk materiale i arkiver bag sig.

”Jeg har taget afsæt i historiske fotografier, som jeg har fundet blandt andet i Det Kongelige Biblioteks Billedsamling og i Bispebjerg Hospitals eget billedarkiv. Derudover har jeg været ude at fotografere, hvordan fortid møder nutid i dagligdagen på Bispebjerg Hospital. På den måde forsøger jeg at føje nye lag til fortællingen om stedet,” siger Malene Nors Tardrup, der i sin kunst bruger fotografiet til at perspektivere og kommentere på formidling af historie.

”Med værket forsøger jeg at føje nye lag til fortællingen om stedet,” siger kunstneren Malene Nors Tardrup, her foran parkeringshuset. Foto: Louise Voss Bendixen​

Kunst i det nye hospital

Længe er ikke evigt er Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjergs første projekt i et stort og ambitiøst kunstprogram, der skal integrere kunst i og omkring hospitalet til gavn for både patienter, ansatte, pårørende og byens borgere.

Projektleder Tine Hancock fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er ansvarlig for hospitalets kunststrategi. Hun ser frem til, som en del af strategien, at indvie det allerførste kunstværk til det nye hospital.

”Det er en stor begivenhed, at vi nu kan løfte sløret for resultatet af over et års intensivt arbejde. Vi glæder os til at give en særlig oplevelse til alle, der skal besøge hospitalet – hvad enten de er på vej på arbejde, til behandling eller på vej hjem igen,” siger hun, og opfordrer samtidig interesserede borgere til at kigge forbi og få en gratis kunstoplevelse og lidt motion på trappen.

Reception med korsang

Længe er ikke evigt indvies ved en reception på parkeringshusets 4. etage, og værket kan ses på alle etager. Ved indvielsen vil Frederiksberg Hospitalskor, Cartilago, genopføre det korarrangement af komponisten August Enna (1859-1939), som blev skrevet til Bispebjerg Hospitals indvielse i 1913.

Efter indvielsen vil værket kunne opleves døgnet rundt og ganske gratis. Parkeringshuset byder i øvrigt på en byhave på 4. sal og en udkigspost med kikkert på toppen, hvor besøgende kan få et flot vue ud over byen.​

Værkets titel Længe er ikke evigt er hentet fra en inskription på en tidligere bro i hospitalets haveanlæg. Billedet kan ses på 6. etage. Foto: Bispebjerg Hospital.​