
For smalle gange: Til venstre C.F.Møllers visualisering. Til højre byggeorganisationens illustration, der viser, at to standardsenge ikke kan passere hinanden på sengeafsnittene.
Også oversigtsforholdene for personalet på sengeafsnittene var problematiske. Ved at lægge de tekniske tegninger oven på arkitekttegningerne kunne byggeorganisationen fx påvise, at der ville være branddøre midt igennem tilsyneladende åbne sygeplejerske-stationer, og at der ville gå bærende søjler ned midt i gangarealer i Akutmodtagelsen.
Ingen af disse og andre problematiske forhold blev af underrådgivere vurderet som negative.
Bedre orientering af politikere
Projektets politiske følgegruppe har i løbet af ugen været ude med kritik af, at de ikke er blevet orienteret om de interne uoverensstemmelser undervejs. Hospitalsdirektør Janne Elsborg, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, beklager, at der ikke er gjort mere for at orientere dem:
- Vi skulle have informeret vores følgegruppe om, at der i processen havde været en uoverensstemmelse mellem underrådgivere og hovedrådgiver på den ene side og mellem underrådgiver og vores byggeorganisation som bygherre på den anden side. Det har jeg beklaget over for regionen, men det har bestemt ikke været et forsøg på at holde informationer skjult for nogen, snarere en vurdering af, at uoverensstemmelserne ikke var så omfattende, som de har vist sig at være.
Processen kunne være håndteret bedre
Byggeorganisationen bliver i klagesagerne kritiseret for ikke at tage referater til forhandlingsmøderne. På konkurrencesekretærens anbefaling blev der i stedet for referater udsendt rettelsesblade med spørgsmål og svar til alle de bydende efter hvert forhandlingsmøde. Den praksis var der på daværende tidspunkt ingen indvendinger imod fra de konkurrerende hold.
Et andet kritikpunkt går på, at kammeradvokaten ikke var med på forhandlingsmøderne, til trods for at han var en del af forhandlingsgruppen. Han fulgte dog processen meget tæt under hele forløbet.
- Det er meget ærgerligt, at det nu bliver fremstillet som om, vi ikke har haft gennemsigtighed i processen, for det mener vi i høj grad, at der har været, siger Janne Elsborg og udtrykker samtidig stor tiltro til projektledelsen, som er anført af vicedirektør Claes Brylle Hallqvist:
- Det er meget kompetente folk, der står for at opføre det nye Akuthus, og der bliver stillet høje krav til vores rådgivere. Nogle gange kan tonen godt blive hård på grund af den store dedikation og faglighed, men jeg har fuld tillid til, at mine medarbejdere kan løfte opgaven på en ordentlig måde, understreger hun.

- Det er meget ærgerligt, at det nu bliver fremstillet som om, vi ikke har haft gennemsigtighed i processen, for det mener vi i høj grad, at der har været, siger hospitalsdirektør Janne Elsborg.
Det bedste projekt for klinikken
Janne Elsborg understreger, at valget af KHR arkitekter, WHR Architects og Arup Denmark som vindere, er den helt rigtige beslutning:
- Jeg mener helt klart, at vi står med den rette vinder af konkurrencen. Det bakkes også op af kammeradvokaten og vores hovedrådgiver. Projektet har så mange åbenlyse kvaliteter og er med sine stærke sammenhænge, fleksible sengeafsnit og gode oversigtsforhold klart det bedste for klinikken, mener hun.
Hospitalsdirektøren har det fint med, at der i Klagenævnet for Udbud kommer en uvildig gennemgang af processen omkring konkurrencen:
- Hvis det viser sig, at vi har lavet en fejl i processen, så må vi beklage den. Men jeg er ikke i tvivl om, at vi endte med den rette vinder, slutter hun.