Dermatologisk Afdeling

Dermatologisk Afdeling D udreder og behandler alle dermatologiske lidelser​


Særlige interesseområder omfatter infektioner i huden (virus, bakterier, svampe), arvelige og erhvervsbetingede hudlidelser, hudblæresygdomme, bindevævssygdomme, mangelsygdomme, lymfomer i huden samt hudmanifestationer ved aids, herunder Kaposi sarkom. 

Afdelingen udreder allergiske lidelser og lysoverfølsomhed (priktest, lappeprøvetestning, fotolappeprøver, UV-provokationstest) og tatoveringsreaktioner. Der gives ikke kosmetiske laserbehandlinger. Lysbehandling (UV) af psoriasis og atopisk dermatit har høj prioritet.


Udredning og behandling af hudkarcinomer og malignt melanom foregår i samarbejde med plastikkirurgien. I afdelingen foretages behandlinger af nævnte med kirurgi, curettage, røntgen, og multiple superficielle tumorer og præmaligne forandringer behandles med non-invasiv fotodynamisk terapi.

Afdelingen råder over et afsnit med fuld anæstesi til varetagelse af laserkirurgi af naevus flammeus, kavernøst hæmangiom, verruca vulgaris, kondylomer, tatoveringer, verruca planae hos immunsupprimerede og vitiligo. Der er speciallaboratorier for diagnostik af hudsvampe, allergier, non-invasiv huddiagnostik, såsom Raman-analyse, OCT-scanning, fluorescens-undersøgelser og ultralyd.

Herudover er der undervisningsafsnit og et stort udviklings- og forskningsafsnit, der som hovedinteresseområde har hudtumorer og UV-behandling, skadelige effekter heraf samt beskyttelse mod skader af sollys. 

Redaktør