Promethazin (Phenergan) - behandling

Beskrivelse af medicinsk behandling af hovedpine/migræne med præparatet Promethazin (Phenergan)

Phenergan anvendes som nødmedicin under et medicinsaneringsforløb

Præparatet

Phenergan er et antihistamin, der sædvanligvis anvendes ved transportsyge, søvnløshed eller allergiske sygdomme, men kan også med fordel anvendes som nødmedicin under et medicinsaneringsforløb.

Virkningsmekanisme

Phenergan anvendes under medicinsaneringen på grund af den lettere sløvende effekt. Præparatet vil derfor ikke gøre dig smertefri under saneringsforløbet, men vil kunne få dig til at slappe af, så det vil blive lettere at komme igennem de svære migræne- og hovedpineanfald.

Bivirkninger

Generelt tåles Phenergan godt efter de angivne dosisforslag og restriktioner og kan være en god hjælp og støtte til at komme igennem et medicinsaneringsforløb.
Phenergan har meget få bivirkninger, som er sløvhedsfornemmelse, træthed og mundtørhed

Forsigtighedsregler

Vær opmærksom på, at alkohol, sovemedicin, stærk smertestillende medicin, anden allergimedicin og beroligende medicin forstærker den sløvende effekt af promethazin. Ligeledes tilrådes forsigtighed ved bilkørsel og betjening af maskiner.

Hvilken dosis skal jeg tage? 

Phenergan anvendes i saneringsforløbet i stedet for smertestillende medicin og altid i forbindelse med hvile. Dosis vil være 25 mg (1 tablet) og kan gentages ved behov. Der skal dog gå minimum 2 timer mellem hver dosis, dog højst 75 mg per døgn.

Redaktør