Mycoplasma genitalium

Mycoplasma genitalium er en bakterie, der smitterved ubeskyttet samleje. Den kan give betændelsei urinrøret og på livmoderhalsen endetarmen.

Hvad er Mycoplasma genitalium?

Mycoplasma genitalium er en bakterie, der smitter ved ubeskyttet samleje. Den kan give betændelse i urinrøret og på livmoderhalsen endetarmen. Der går 1-2 uger fra man er smittet, til der evt. kommer symptomer.

Hvad er symptomerne?

Symptomerne kan ikke skelnes fra symptomer på Klamydia, som kan være svie ved vandladning og evt. klart udflåd fra urinrøret. Hos kvinder kan der desuden være udflåd fra skeden og evt. pletblødning ved samleje.

En del af der er smittet med bakterien vil, ligesom med Klamydia, ikke have symptomer. I komplicerede tilfælde kan der hos kvinder opstå underlivsbetændelse. Bakterien er ikke ligeså udbredt som Klamydia, hvorfor der ikke undersøges rutinemæssigt for den.

Hvordan påvises Mycoplasma genitalium?

Sekret fra urinrøret eller fra livmoderhalsen sendes til undersøgelse på laboratoriet. Hvis prøven er positiv, skal der laves flere undersøegsler mhp. hvilken behandling, der har effekt. Svar på undersøgelsen vil derfor ”forsinkes”.

Hvordan foregår behandlingen?

Bakterien behandles med antibiotika.

Under behandlingen må du ikke dyrke sex, heller ikke med kondom.

Mulige bivirkninger til behandlingen

I få tilfælde kan der forekomme trykken i maven og diarré. I sjældne tilfælde kan man få allergiske reaktioner i form af hududslæt f.eks. nældefeber.

Du skal komme til kontrol?

Du vil blive tilbudt at blive undersøgt 5 uger efter behandlingen for at sikre, at infektionen er svundet.

Dine partnere bør blive undersøgt

Det er vigtigt, at den eller de personer, du har haft sex med de seneste 6 måneder, bliver undersøgt, selv om de ikke har symptomer.

Redaktør