Medicinsk Sengeafsnit K3, velkommen til

Vi vil gerne byde velkommen til dig og dine pårørende, som skal indlægges på Medicinsk Sengeafsnit K3. I denne pjece kan du læse om afsnittet, om indlæggelse og udskrivelse og få andre nyttige informationer.

I Medicinsk Sengeafsnit K3 behandler og plejer vi patienter med sygdomme i leveren, bugspytkirtlen, mavesækken og tarmen.

K3 har plads til 20 patienter, hvor 4 af pladserne er til semiintensive patienter.

Afsnittet ligger i indgang 7A, 1. sal.

Afsnitsledelse:
Afdelingssygeplejerske Maria Holm Frank
Afsnitsleder, overlæge Christian Homann.

Telefonnummer: 3863 5158

Kontaktpersoner

På K3 har vi fokus på, at du som patient bliver mødt af den samme sygeplejerske gennem hele dit forløb. Du vil derfor have en kontaktsygeplejerske, som vil være ansvarlig for din pleje. Da sygeplejersker arbejder i skiftende hold, vil dine faste kontaktpersoner ikke være til stede under hele din indlæggelse.

Stuegang og lægesamtale

Stuegang og samtaler bliver individuelt tilpasset dit forløb og dit behov. Mandag til fredag er der stuegang mellem kl. 09.30 og 15.00, og hvis der er behov for det også om aftenen og i weekender/helligdage. Hvis dine pårørende ønsker en lægesamtale, skal dette aftales minimum dagen før. Lægesamtaler vil som regel foregå om formiddagen.

Besøgstid

På K3 har vi fri besøgstid. Vi beder blot dig og dine gæster om at vise hensyn til dine medpatienter, og at der ikke er besøgende på sengestuerne mellem kl. 21.00-09.00. Vi har dagligstuer, som du gerne må benytte til dine besøgende.

Telefoniske forespørgsler til sygeplejersken

Hvis dine pårørende ønsker at ringe til sygeplejersken, er de bedste tidspunkter mellem kl. 10.00-11.00 og mellem kl. 13.00-14.00.

Tavshedspligt

Læger og sygeplejersker har tavshedspligt. Du skal derfor være enig med dine pårørende om, hvem, der må få information om din sygdom og din behandling og give os samtykke til at informere dem.

Lægejournalen

Du kan selv læse din journal og se prøvesvar på www.sundhed.dk eller på www.minsundhedsplatform.dk.

Dagens gang i Medicinsk Sengeafsnit K3

Vi tager naturligvis hensyn til dine personlige behov for at træne, hvile, spise, gå i bad og lignende, men som udgangspunkt ser dagens forløb sådan ud:

Kl. 07.30:
Sygeplejerskerne møder i dagvagt

Kl. 08.00-09.30:
Der serveres morgenmad og morgenmedicin, og bioanalytikerne går på blodprøverunde

Kl. 09.30-12.00:
Stuegang, personlig hygiejne, træning og mobilisering, sårpleje og diverse undersøgelser

Kl. 12.00-12.25:
Middagsmad og medicin

Kl. 09.30 -15.00:
Stuegang

Kl. 15.30:
Sygeplejerskerne møder i aftenvagt

Kl. 16.00-22.00:
Medicin, sygepleje, mobilisering og træning

Kl. 23.30:
Sygeplejerskerne møder i nattevagt

Kl. 23.30-07.30:
Sygeplejerskerne tilser dig efter behov i løbet af natten

Drikkevarer

Af hygiejniske årsager har du desværre ikke mulighed for at hente dine drikkevarer selv, så bed endelig din sygeplejerske om noget at drikke

Mad og måltider

Vores måltider bliver serveret ved vores køkken. Af hygiejniske årsager må patienter ikke selv tage maden fra serveringsvognen. Dagens menu vil være hængt op ved vores serveringsvogn. Du er velkommen til at spise i dagligstuen eller på din stue.

Har du spørgsmål til din kost i forhold til din sygdom og behandling, kan du tale med din kontaktperson om dette.

Hver eftermiddag bliver der serveret mellemmåltider, f.eks. hjemmelavede energidrikke, frugt og nødder.

Måltiderne, som hospitalet serverer, er kun til indlagte patienter og ikke til pårørende. Ønsker du mad bragt udefra, er du velkommen til det. Der er dog ikke mulighed for tilberedning eller opbevaring på afsnittet.

Godt at vide om kost:
Kosten er vigtig for helbredet – især når du er syg. Et stort vægttab inden for kort tid i forbindelse med sygdom giver nedsat muskelkraft, der kan have alvorlige konsekvenser for lungefunktion, sårheling og muskelkraft. En god ernæring styrker immunforsvaret og forkorter indlæggelsen.

Håndhygiejne

For at forebygge spredning af smitte skal vi alle sørge for at have god håndhygiejne. Du og dine pårørende skal derfor ligesom hospitalspersonalet spritte dine hænder grundigt, hver gang du forlader et rum. Der hænger spritdispensere på væggene, og du kan også få din egen håndsprit til lommen eller sengebordet.

Du skal vaske dine hænder, når du er i kontakt med andre personer, og før du spiser.

Godt at vide om hygiejne:
Du vil hver dag få udleveret rent patienttøj, som du skal skifte dagligt. Når du går ud af din stue i patienttøj, skal du bruge den badekåbe, du har fået udleveret.

Fysioterapi

På afsnittet har vi fysioterapeuter, der kan hjælpe dig, hvis du har brug for hjælpemidler til gangfunktion, eller hvis du har brug for genoptræning.

Godt at vide om motion:
Manglende fysisk aktivitet f.eks. på grund af sygdom og sengeleje kan hurtigt føre til muskeltab, og det kan gøre det svært at bevæge sig. Er man fysisk inaktiv, har man større risiko for at falde. Motion og træning styrker dine muskler og giver dig bedre balance.

Internet og mobiltelefoni

Der er trådløst internet på hele hospitalet. Hvis du ser serier/film på mobiltelefon eller tablet eller lytter til musik/radio, beder vi dig bruge høretelefoner. Det er tilladt at tale i mobiltelefon overalt på afdelingen, men vi beder dig vise hensyn til dine medpatienter.

Ejendele og værdigenstande

Det er bedst ikke at medbringe kostbare værdisager ved indlæggelsen, da det vil være på dit eget ansvar, hvis du mister dem. Stjålne genstande bliver ikke erstattet af Abdominalcenter K eller af Bispebjerg Hospital.

På din stue får du et skab med en nøgle, hvor du kan låse dine ting inde. Hvis du skal til undersøgelse, kan du aflevere nøglen til din kontaktsygeplejerske, som vil opbevare den sikkert for dig – dette vil dog også være på dit eget ansvar.

Rygning

Bispebjerg Hospital er røgfrit både inde og ude – også på altanerne. Det gælder også E-cigaretter. Vi har dog en rygekabine ude foran indgang 7A, så hvis det er strengt nødvendigt for dig at ryge, skal du bruge rygekabinen. Du kan desuden få nikotinpræparater som tyggegummi og plaster af din kontaktsygeplejerske.

Godt at vide om rygning:
Rygning påvirker immunforsvaret og giver større risiko for hjerte – og lungekomplikationer ved sygdom og indlæggelse.

Alkohol

På Medicinsk Sengeafsnit K3 er det ikke tilladt at drikke alkohol eller være påvirket af alkohol eller andre rusmidler.

Godt at vide om alkohol:
Alkohol påvirker immunforsvaret, og det giver større risiko for leversygdomme. Hvis du har et højt alkoholforbrug gennem længere tid, risikerer du at få abstinenser, hvis du holder op med at drikke. Alkoholabstinenser er meget ubehagelige og kan være livstruende, og det er vigtigt, at de bliver behandlet med medicin.

Udskrivelse

Din udskrivelse bliver aftalt mellem dig, dine pårørende og dine kontaktpersoner. Tidligt i dit indlæggelsesforløb planlægger vi din udskrivelse, så du får den bedst mulige hjemkomst. Hvis det er nødvendigt, kan vi kontakte hjemmeplejen og arrangere hjælp efter udskrivelsen.

Det kan også være, at du efter et langt indlæggelsesforløb har brug for genoptræning – det kan ske enten fra dit eget hjem eller på et døgnophold. Det er din kommune, der vurderer dét behov i samarbejde med dig.

Udskrivelsen sker som regel om formiddagen på den aftalte dag, og din personlige læge vil vurdere, om du skal til kontrol i vores ambulatorium eller hos din praktiserende læge.

Hvis du har givet samtykke til det, vil din praktiserende læge efter udskrivelsen modtage et lægebrev med en kort beskrivelse af din sygdom og behandling. Du vil også selv få et indlæggelsesresumé med oplysninger om din indlæggelse med ved udskrivelsen.

Kiosk

Kiosken i indgang 60 har åbent:

  • mandag – torsdag fra 08.00-19.00
  • fredag fra 08.00-17.00
  • lørdag – søndag 11.00 – 16.00
  • helligdage lukket

Her kan betales med kontanter, kort og MobilePay.

Den mobile kioskvogn kommer rundt på afsnittene hver mandag, onsdag og fredag.

Parkeringsforhold på Bispebjerg Hospital

Der er forskellige muligheder for parkering på Bispebjerg Hospital. I parkeringshuset ved Tuborgvej er der gratis parkering hele døgnet. Øvrige parkeringspladser kan have tidsbegrænsning, men det vil stå på skilte. Husk at stille P-skiven.

Videnskabeligt arbejde på Medicinsk Sengeafsnit K3

Bispebjerg Hospital er et universitetshospital, hvor vi udover behandling og pleje af patienter også forsker i sygdomme og medicin. I Abdominalcenter K, som Medicinsk Sengeafsnit K er en del af, har vi vores egen forskningsenhed, hvor vi laver videnskabelige undersøgelser, der skal være med til at forbedre kvaliteten af behandlingen af patienter.

Det er muligt, at du under indlæggelsen vil blive spurgt af en læge eller en projektsygeplejerske fra Abdominalcenter K, om du vil deltage i en videnskabelig undersøgelse. Vi opfordrer dig til at overveje det grundigt, og vi understreger samtidig, at enhver deltagelse i videnskabelige undersøgelser er frivillig.

Hvis du ikke ønsker at deltage, får det ingen indflydelse på din behandling.

Alle videnskabelige undersøgelser i Abdominalcenter K er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité.

Præst

Har du brug for at tale med hospitalets præster, kan din kontaktsygeplejerske formidle kontakten til dem. Hospitalspræsten er et tilbud for alle uanset trosretning og tilhørsforhold til Den Danske Folkekirke.

Socialsygeplejerske

På Bispebjerg Hospital har vi to socialsygeplejersker ansat, som hjælper indlagte patienter med sociale udfordringer. Socialsygeplejersken hjælper patienter med at få tryghed i og overblik over deres indlæggelsesforløb og kan være med til stuegang og lægesamtaler og være patientens talerør.

Ris og ros til sengeafsnittet

Vi vil gerne give dig den bedste behandling og pleje, når du er patient hos os. Derfor vil vi meget gerne have tilbagemeldinger fra dig og dine pårørende – både når vi gør det godt, og når vi skal gøre det bedre.

Vi har i dagligstuen en iPad stående, hvor du kan komme med din tilbagemelding, men du er også meget velkommen til at skrive en e-mail til:

afdeling-k.bispebjerghospital@regionh.dk

Redaktør