Medicinsk Ambulatorium K, velkommen til

I denne pjece kan du læse om praktiske forhold i forbindelse med undersøgelse og behandling i Medicinsk Ambulatorium K.

Medicinsk Ambulatorium K udreder, behandler og kontrollerer medicinske sygdomme i leveren, mavesækken og tarmen hos voksne.

Det drejer sig især om:

  • Crohns sygdom, colitis ulcerosa samt mikroskopisk (kollagen) colitis (kronisk betændelse i tarmen)
  • Pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen)
  • Leversygdomme
  • Gastritis (for megen mavesyre)
  • Anæmi (blodmangel)
  • Diarré
  • Cøliaki (glutenintolerance)
  • Hæmokromatose (ophobning af jern i kroppen)

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 08.00 - 15.00.
Fredag kl. 09.00 - 15.00.

”Drop In” tider for medicinudlevering og podninger:
Onsdag kl. 07.00 - 08.00 og torsdag kl. 15.00 - 16.00.
Her behøver du ikke booke tid, men du kan bare møde op.

Telefontid alle hverdage

Sekretærer: Kl. 08.00 - 15.00 (ændring af tid/ afbud, receptfornyelse og bestilling af kørsel).

Sygeplejersker: Alle hverdage kl. 08.15 - 11.00 undtagen fredag kl. 09.00 - 11.00 (ved akut opstået symptomer som relaterer sig til din sygdom).

Blodprøvetagning (Bispebjerg)

Mandag - fredag mellem kl. 07.45-14.45.

Vi gør opmærksom på, at du selv skal bestille tid til blodprøve og EKG, hvis det skal ske på Bispebjerg Hospital. Du skal logge på www.blodproever.dk og bestille tid med dit NemID. Hvis du ikke har NemID eller har svært ved at få en tid, kan du ringe til telefon 3030 8877 - mandag til fredag mellem kl. 09.00-13.00.

Obs: Bestilte blodprøver og EKG kan tages på alle Region Hovedstadens hospitaler samt Prøvetagningsambulatoriet på Vester Farimagsgade 3, 3. sal, KBH. V. Disse steder kan have særskilte åbningstider.

Personale

I Medicinsk Ambulatorium K arbejder læger, sygeplejersker og sekretærer med speciale i medicinske lever-, mave- og tarmsygdomme. Vi har et tæt samarbejde med mavetarmkirurger og med røntgenafdelingen samt andre serviceafdelinger på hospitalet. Til vores ambulatorium er der tilknyttet en diætist.

Patientforløb i Medicinsk Ambulatorium K

Ved alle aftaler i ambulatoriet skal du først gå til velkomstscanneren for at blive registreret. Hvis det ikke lykkedes for dig bedes du henvende dig i receptionen, hvor en sekretær vil hjælpe dig.

Før lægekonsultationen skal vi have din aktuelle vægt. Vores sekretær vil registrere den, før du bliver kaldt ind til lægen. Der er en vægt til rådighed i ambulatoriet.

Efter samtalen med lægen skal du tage plads i venteværelset, indtil sygeplejersken har bestilt blodprøver og eventuelle undersøgelser. Sygeplejersken informerer mundtligt og skriftligt om undersøgelser, behandling og det videre forløb.

Vi tilstræber, at du bliver tilbudt en fast kontaktlæge og kontaktsygeplejerske, hvis du får et længerevarende forløb. Deres navne vil stå på det ambulatoriekort, du får udleveret med nye tider.

Hvis det er første gang, du skal i vores ambulatorium, er det en god idé at medbringe en pårørende.

Ventetid

Vi gør meget for at overholde de aftalte tider. Det er derfor vigtigt, at du møder til tiden. Ved akutte problemer i ambulatoriet kan der dog opstå ventetid.

I ventetiden kan vi tilbyde kiks og kolde drikke. Medbring eventuelt selv en lille madpakke, hvis du skal være her over flere timer for eksempel til medicinsk behandling.

Afbud eller ændring af tid

Husk at melde afbud i god tid, hvis du er forhindret i at møde, så en anden patient kan få glæde af din tid.

Du kan melde afbud ved at ringe til sekretæren eller ved at sende en mail til denne adresse: www. bispebjerghospital.dk/AFBUD

Receptfornyelse

Husk at få dine recepter fornyet, når du møder til planlagt lægesamtale. Alternativt kan du ringe til sekretæren 5 hverdage før, der er behov for receptfornyelse. Du kan også få fornyet recepter via app’en MinSP eller på www.minsundhedsplatform.dk

Hvis receptfornyelsen afhænger af nye blodprøvesvar for eksempel i forbindelse med Imurelbehandling, skal du dog vente til efter blodprøvetagningen for at få fornyet din recept.

Svar på prøveresultater og undersøgelser

Som udgangspunkt er intet nyt godt nyt.

Prøve – og undersøgelsessvar får du sædvanligvis ved dit næste ambulante besøg. Der kan i nogle tilfælde gives svar pr brev eller via app’en Min SP eller på www.minsundhedsplatform.dk. Hvis du har aftalt brevsvar, kan du ikke forvente at høre fra lægen lige med det samme. Det er op til den enkelte læge at vurdere, hvor hurtigt der skal gives svar.

Vi henviser til MinSP og www.sundhed.dk, hvor du selv kan se prøvesvar.

Parkeringsforhold på Bispebjerg Hospital

Der er mulighed for tidsbegrænset parkering på Bispebjerg Hospital. Der er opsat skilte, der markerer parkeringsreglerne på de forskellige områder. I parkeringshuset ved Tuborgvej er de to nederste etager forbeholdt patienter og pårørende. Husk altid at stille P-skiven.

Har du parkeret på en tidsbegrænset plads og har brug for forlængelse, skal du henvende dig personligt i Informationen i indgang 60. Er du forhindret i selv at møde op, kan du bede personalet på dit afsnit om hjælp.

Hvis du uretmæssigt modtager en afgift, skal du henvende dig direkte til Parkzone.

Kørsel

Som hovedregel skal du selv sørge for transport. Det er sygeplejersken og lægen, der vurderer, om du er berettiget til kørsel. Ved behov for kørsel skal du være klar minimum 1½ time før mødetidspunktet.

Redaktør