Lungebetændelse - hjemme igen efter behandling

Efter behandling for lungebetændelse er der visse forholdsregler, der er gode at være opmærksom på.

Smerter og ubehag

Du kan føle dig træt

Når du kommer hjem, kan du godt føle, at du ikke er helt rask. Du har mere at lave derhjemme og bliver derfor også hurtigere træt. Det er helt almindeligt.  

Praktiske forholdsregler

Få taget et nyt røntgenbillede

Hvis din røntgenundersøgelse viste forandringer på lungerne, anbefaler vi, at du får taget et nyt røntgenbillede cirka 4-6 uger efter, at du er kommet hjem. Kontakt din egen læge for at aftale nærmere.

Overvej vaccination

Vi anbefaler, at du bliver vaccineret mod influenza og lungebetændelse (pneumokokinfektion), hvis du er i særlig risiko for at få en ny lungebetændelse. Tal med din egen læge om det.

Værd at vide

Se din journal og prøvesvar

www.minsundhedsplatform.dk og i sundhedsjournalen på www.sundhed.dk kan du se din journal, dine sundhedsdata og dine eventuelle prøvesvar. Du kan hente begge dele som app: MinSP og MinSundhed. Log på med dit NemID.

Vi giver din læge besked

Vi sender information om dit forløb på hospitalet til din praktiserende læge. Hvis du ikke ønsker, at din læge skal modtage besked fra hospitalet, skal du sige det til os.

Fortæl om din oplevelse

Vi vil meget gerne høre fra dig med både ris og ros omkring dit ophold på hospitalet. Du kan finde kontaktoplysninger på vores hjemmeside www.bispebjerghospital.dk. Hvis du overvejer at klage over din behandling, kan du kontakte hospitalets patientvejledere, som er uvildige rådgivere. På www.regionh.dk/patientrettigheder kan du læse mere om mulighederne for at klage.

Få mere viden

Du kan få mere viden om sygdom og behandling på www.patienthåndbogen.dk.

Redaktør