Lamotrigin - behandling

Beskrivelse af medicinsk behandling af hovedpine/migræne med præparatet Lamotrigin

Lamotrigin anvendes til behandling af nervesmerter. 

Præparat

Det er velkendt, at et medikament kan virke på mere end en sygdom. For eksempel virker Magnyl smertestillende samtidigt med, at det virker forebyggende mod blodpropper. Lamotrigin er udviklet til behandling af epilepsi, men kan også have en smertestillende virkning. Når vi udskriver præparatet til dig, er det altså ikke for at behandle epilepsi, men fordi vi har en forventning om at det vil kunne reducere dine smerter.

Virkningsmekanisme

Lamotrigin virker ved at stabilisere nervecellerne.

Hvilken dosis skal man tage?

Normalt starter man med 25 mg dagligt i 2 uger, herefter 50 mg dagligt i 2 uger, herefter ifølge skema.

UGEMORGENAFTEN
1+2025 mg.
3+4050 mg.
550 mg.50 mg.
650 mg.100 mg.
7100 mg.100 mg.

Optrapning med 50 mg hver uge skal fortsætte, til der er god effekt eller generende bivirkninger, dog højst 400 mg pr. døgn fordelt på 2 doser. Dosisøgning herefter efter aftale med lægen.

 

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger er hududslæt, søvnløshed, døsighed og uro. Langvarig behandling med visse midler mod epilepsi øger risikoen for udvikling af knogleskørhed (osteoporose). Hvis du og din behandlende læge i Neurologisk Ambulatorium forventer, at du skal være i behandling med lamotrigin i mindst 2 år, bør du gå til din egen privatpraktiserende læge med henblik på stillingtagen til behov for udredning (DEXA-skanning) og behandling (calcium og vitamin D).

Recepter

Recepter er elektroniske, og medicin kan derfor afhentes på alle apoteker i landet. Oftest kan der afhentes medicin flere gange på hver recept. Bed eventuelt apoteket om en udskrift af, hvilke recepter du har, og hvor mange udleveringer, der er på dem. Du kan også logge på Sundhed.dk, og under ”medicinkortet” kan du se dine recepter.

Apoteket udleverer altid det billigste præparat til dig. Derfor kan den ordinerede medicin ændre navn og udseende, men indholdsstoffet og virkningen vil være det samme.

Redaktør