Hjernen er et fantastisk organ

PORTRÆT. Professor Hartwig Siebner er fascineret af hjernens mysterium - og vil gøre Bispebjerg førende inden for forskning i bevægelsesforstyrrelser.

- Hjernen er et fascinerende og utroligt dynamisk organ. Man bliver aldrig færdig md at undersøge og forstå, hvordan den spiller sammen med sine omgivelser. Det er en rejse, der bare bliver mere og mere spændende! For eksempel er der fantastiske muligheder til at udforske hjernen med avancerede billeddiagnostiske metoder.

Professor Hartwig Siebner.  Foto: Claus Peuckert.

Sådan siger Hartwig Roman Siebner, der netop et tiltrådt som forskningsleder ved Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Han er ekspert i bevægelsesforstyrrelser, bl.a. Parkinsons sygdom, og skal fremover lede og organisere afdelingens forskning indenfor området.

Stort potentiale

Siebner kom til Danmark fra Tyskland for fem år siden og deler sin tid mellem Hvidovre Hospital og Bispebjerg Hospital. Opgaven på Bispebjerg Hospital er at samle og koordinere forskningen inden for bevægelsesforstyrrelser - et område, hvor Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital har et stort potentiale til at blive før​​​ende:

- Der er en kæmpe klinisk ekspertise i afdelingen. Og så har vi den styrke, at vi arbejder med alle de avancerede behandlinger af patienter med bevægelsesforstyrrelser - både medicinske og kirurgiske, siger professoren.

Hartwig Siebner understreger, at Neurologisk Afdelings store patientunderlag og den brede vifte af behandlingsformer gør det oplagt at lave avanceret klinisk forskning - fx at sammenligne behandlingsformer og undersøge, hvordan forskellige typer af behandling virker på patienterne. Og dermed få en bedre forståelse af hvilke mekanismer, der er skyld i bevægelsesforstyrrelser.

Mere samarbejde på tvæ​rs

Hartwig Siebner vil bidrage til, at Bispebjerg Hospital kan blive et af de førend​e centre i Europa inden for forskning i bevægelsesforstyrrelser:

- Der er helt klart potentiale til det - og vi har allerede en del spændende forskningsprojekter i afdelingen. Vi skal have gang i noget mere samarbejde på tværs, så kan vi komme meget længere, mener professoren.

Samtidig peger han på, at der er brug for at udvikle nogle, store fælles forskningsprojekter i afdelingen, som tager udgangspunkt i de aktuelle behandlingsmæssige udfordringer. Og at få mere gang i samarbejdet med de europæiske partnere.

- Om fem år tror jeg, at Bispebjerg Hospital er kendt i Europa - ikke bare for den enorme kliniske ekspertise - men også for forskning, der fører til bedre behandlinger, slutter han. ​