Me - et selvportræt - Marie Bancks

​I haven til bygning 6 kan du støde på en elegant, nærmest svævende skulptur i jern. Kunstværket er en flerdimensionel stregtegning i luften. ​Me - et selvportræt er en skulptur udformet i tynde jernrør.

I haven til bygning 6 kan du støde på en elegant, nærmest svævende skulptur i jern. Kunstværket er en flerdimensionel sort stregtegning i luften, der giver patienter, medarbejdere og besøgende på hospitalet noget interessant at kigge på. Skulpturen er udført i tynde jernrør, der vil ruste med tiden og få en varm farve.


​Alle fotos: Claus Peuckert.

Tankemønstre visualiseret

Den svenske kunstner Marie Bancks har med denne skulptur arbejdet med et grafisk formsprog under overskriften 'Mindbending Sculpture'

"Min tanke med værket er, at formen er en visualisering af tankemønstre. Jeg har forsøgt at konstruere en skulptur, der i sin grafiske form fremstår som en rumlig stregtegning, lavet af blot én enkelt streg, der knækker i forskellige vinkler og retninger, for til slut at møde sig selv igen og fuldende en kompleks form," siger Marie Bancks om skulpturen.

Skulpturen er i 2015 deponeret til hospitalet, det vil sige udlånt på ubestemt tid af kunstneren.

  • ​Skulpturen er 170 cm høj og ca. det samme i diameter.
  • Den består af 12 firkantede jernrør i forskellige længder, der er svejset sammen.
  • Jernrørene er sprayet med saltvand og har ligget udenfor i syv dage for at ruste. Den sorte farve er opnået ved efterfølgende at varme stængerne op og behandle med linolie.
Redaktør