Malerier i indgang 7 - Marie Priem

​Tre eventyrlige malerier i glade farver lyser op i foyeren til bygning 7. Værkerne er skænket til hospitalet i anledning af 100 års jubilæet i 2013.  

Tre store malerier doneret til hospitalet i anledning af 100 års jubilæet i 2013. ​

Titler

Billede 1: "Når jeg lukker mine øjne er jeg væk. Jeg kan træde ind i fortiden og jeg er forbundet med hele verden. Så er jeg yngre i dag, end jeg var i går."

Billede 2: "Jeg er ankommet til fortiden, så nu har jeg travlt. Jeg går ad erindringens stier og kortlægger det, der ikke findes."

Billede 3: "Jeg beskæftiger mig med fortiden, for ellers forsvinder den. Fremtiden beskæftiger jeg mig ikke med, for den kommer helt af sig selv."


 

En magisk fortælling om bjørnen

De tre billeder udgør tilsammen en fortælling. Kunstneren Marie Priem har selv skrevet følgende om temaet for billederne:


"Billederne er en magisk fortælling om Bjørnen, der altid har været forbundet med mystik og haft en særlig status i de kulturer, hvor den naturligt lever.

Bjørnen lever både under og over jorden og når det bliver vinter forsvinder den og går i hi for til foråret at komme frem igen. Således er bjørnen et symbol på fornyelse, helbredelse og genfødsel. I det vestlige Sibirien har man altid troet, at bjørnen kunne skabe kontakt mellem de levende og de døde. Bjørnen er også sin egen medicin-mand, da den selv finder helbredende urter og er kendt for at gnide sin pels i Ligusticum porteri, som har antibiotisk effekt."​


"Jeg dykkede ned i den forestillingsverden, der i andre kulturer har været omkring dyrkelsen af bjørnen. Der er et landskab fuld af blomster, urter og sibiriske skovhytter over jorden og en verden fuld af fortid, diamanter og potteskår under jorden."


Alle fotos: Claus Peuckert

Redaktør