En oase i byen

Gå en tur på hospitalsområdet​, og oplev det, der gør Bispebjerg Hospital så enestående.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

I anledning af 100-års jubilæet i september 2013 inviterede Bispebjerg Hospital naboer og andre interesserede borgere indenfor til at gå en tur i hospitalets smukke,​ grønne omgivelser - og den invitation gælder selvfølgelig stadig. ​

Hospitalet er tegnet af arkitekt Martin Nyrop, der også står bag Københavns Rådhus. Sammen med haveanlægget er Bispebjerg Hospital et af de tidligste og smukkeste eksempler på helbredende arkitektur med lyse sengestuer og grønne miljøer – og et af de største sammenhængende områder, der er blevet fredet i Danmark.

Et visionært sundhedsprojekt

Allerede da Bispebjerg Hospital blev indviet den 19. september 1913, var det et visionært sundhedsprojekt langt forud for sin tid. Hospitalet bestod af seks pavilloner i et stort haveanlæg, som stadig i dag er med til at gøre hospitalet til en grøn oase i byen.

Hospitalet er et af Region Hovedstadens fire akuthospitaler med en omfattende forsk​​ning af høj international kvalitet.

​I januar 2012 fusionerede Bispebjerg Hospital med Frederiksberg Hospital, og i løbet af de næste 12 år samles de to hospitaler med Psykiatrisk Center København på Bispebjerg Bakke i et nyt hospital. ​​​​​​