Den nordlige park

​Haven, der grænser op mod Tuborgvej, var tidligere mest benyttet af medarbejdere, patienter og pårørende i psykiatrien. I fremtiden vil den spille en vigtig rolle i Nyt Hospital Bispebjerg.

​Broen over søen. Foto: Byggeriets Billedbank

Parken i den nordligste del af hospitalets område over for kapellet er en lille oase med en sø og stier, der indbyder til s​må gåture.

Da hospitalet blev opført, lå haven placeret med en del afstand til de oprindelige pavillon​​bygninger, og det var primært et udflugtsmål for personalet, når de holdt fri. Vandtårnet markerede dengang, som et markant vartegn, indgangen til haven.

 

Sygeplejersker holder en velfortjent pause fra arbejdet ved søen i den nordlige park. Arkivfoto: Dansk Sygeplejeråd.

I 1938 blev bygning 13 (også kendt som Psykiatrisk Afdeling E) opført, og haven blev herefter mest benytte​​​t af patienter, personale og pårørende i psykiatrien. En tidligere medarbejder beretter om, hvordan man før i tiden kunne kigge ud af vinduet og se patienterne sidde med store solhatte og nyde udsigten til haven.

I fremtidens hospital, der bliver opført på området fra omkring 2018, vil haven igen komme til sin ret. Den vil komme til at indgå som en del af den nordlige adgangsvej til hospitalet, og planen er at åbne området op ud mod Tuborgvej og invitere byen indenfor.​​

Redaktør