​Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er en grøn oase for patienter, pårørende, personale og byens borgere. Foto: Louise Bendixen​​

Bispebjergs Helende Haver

Haverne, der omkranser hospitalets fredede bygninger, er anlagt af Edward Glæsel og skulle fremme heling gennem adgang til det grønne. Med en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond har haverne fået nyt liv. Her kan du finde både en podcast og en folder, der fortæller mere om de helende haver.

​Flot fredet arkitektur, unikke kunstværker og grønne åndehuller med plads til refleksion. De fredede patienthaver på Bispebjerg Hospital er i sandhed et besøg værd.

Anlagt i 1913 af havearkitekt Edward Glæsel stod de allerede dengang som et eksempel på den ypperligste havekunst. Gennem årene har haverne bevaret deres kvaliteter og skønhed, men mange af de oprindelige tanker er gået i glemmebogen.

Med en donation på 35 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond har hospitalet revitaliseret haverne, så de kan glæde og gavne endnu flere patienter, pårørende, medarbejdere og andre besøgende.

Læs mere: Milliondonation skal give nyt liv til de fredede haver på Bispebjerg Hospital

Lyt til podcast: Haver helbreder med fred, fuglefløjt og farver

Haverne på Bispebjerg Hospital har altid været en grøn oase midt i byen. I dag står de nyrenoverede, genfødt med inspiration fra hospitalets oprindelige arkitekter, og døbt de Helende Haver.

En af personerne bag renoveringen er landskabsarkitekt Erik Brandt Dam. I ottende afsnit af Stemmer fra Bjerget går han og hospitalsdirektør Kristian Antonsen en tur i de smukke haver og fortæller om ideerne og arbejdet, der ligger bag.

Du kan lytte til podcasten HER eller hvor du ellers lytter til podcast.​

​​Gå på opdagelse med havefolder i hånden

​Her kan du downloade en digital version af hospitalets havefolder, der beskriver seværdigheder og nedslagspunkter i De Helende Haver. 

Du kan bl.a. finde ud af, hvor du finder Lazarus-skulpturen, Sukkenes Bro og Den Sociale Blomsterhave.

Find folderen ved at trykke på billedet:

​​

Redaktør