​​​​Fernando Cardoso er tømrer og teamleder på byggepladsen.

Byggeriet vokser efter tømrermesterens form

​​Tømrer og teamleder Fernando Cardoso sørger for, at det nye hospital former sig, som det skal. 

Vent...

På tredje etage i skelettet af det nye hospital fornemmer man det rytmiske arbejdsliv på byggepladsen. Fernando Cardoso hiver en hammer op af remmen i sine gule arbejdsbukser:

- Når tingene finder deres rette form, så kan byggeriet vokse, siger Fernando, mens han kigger på træbjælkerne, der løber på tværs af den nystøbte beton i loftet: ”Det er vigtigt for mig.”

LÆS OGSÅ:LÆS OGSÅ: Kranføreren holder hovedet koldt og hånden rolig

Han giver et par instrukser på portugisisk, før han begynder at hamre på et stålspænde, der holder en tung bjælke fast. Snart er bjælken fri, og sammen med sit hold får han flyttet den til siden.

Sammentømret tømrerteam

​​Træ og sten er Fernandos forretning. Han skaber og opsætter forme, bjælker og bærende søjler, der støtter og skitserer de store stykker beton i Nyt Hospital Bispebjerg.

Han er tømrer og leder et lille tremandsteam. Alle portugisere, som har arbejdet sammen i mere end 10 år. I Norge, Sverige, på Københavns Metro og Papirøen.​​
​​

- Vi er dygtige, fordi vi kender hinanden. Og når man er på job langt væk hjemmefra i flere måneder ad gangen, er det rart at arbejde sammen med nogen, man kender, siger Fernando.  

De er med til skabe de skabeloner, som mange af hospitalets elementer bliver skabt i. Og så sørger de for, at elementerne sidder, som de skal, mens betonen hærder, så den får den helt rigtige form.

​​Opgaven fortsætter, heldigvis

​Fernandos er ansat i firmaet CNBT. Arbejdet, han udfører, fortsætter gennem det meste af hospitalsbyggeriet, så han kan se fr​em til at bruge et stykke tid i Danmark. Det passer ham heldigvis fint.

- Arbejdsforholdene er gode, folk er venlige, og sikkerheden på pladsen er høj. Jeg arbejder for at tjene penge til min familie derhjemme, men jeg nyder også at være her imens, siger Fernando.

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: "Du skal bruge kroppen klogt for at klare det"

​Han træder op i en lift, der bippende bærer ham tættere på loftet. Spænder skal løsnes og støttesøjler fjernes, inden de større bjælker kan tages ned. Det kommer til at tage det meste af dagen. Så det er bare med at komme i gang.​​
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor