Venskabsklassen besøgte deres små startskud

4.B fra Lundehusskolen kiggede forbi byggeprojektet for at lege med robotter og se til deres nu ét år gamle "startskud".

Vent...

​Den Sociale Blomsterhave på Bispebjerg Hospital har det med at drage både børn og voksne. Her er det en håndfuld elever fra 4.B på Lundehusskolen og deres lærere, der beundrer de smukke tulipaner.

For et år siden var vores venskabsklasse fra Lundehusskolen med til at skyde Akuthus-byggeriet i gang. Det gjorde den blandt andet ved at plante små startskud i samarbejde med Den Sociale Blomsterhave.

I denne uge var børnene tilbage for at se til deres planter. Og der blev også tid til at prøvekøre "Trille" i hospitalets nye Laboratorie- og Logistikbygning (se længere nede).

"Kan I huske, da I plantede små startskud?" spørger Gerda fra Den Sociale Blomsterhave. og viser billeder fra den store dag for et år siden, da venskabsklassen var med til at skyde Akuthus-byggeriet i gang.

"Startskuddene" har Gerda samlet i kasser i Den Sociale Blomsterhave. Den Sociale Blomsterhave er et samarbejde mellem hospitalet og organisationen WeShelter, der hjælper sårbare og udsatte mennesker.

Børnene fik også et kig ind i havens nye dome, hvor alle er velkommen til at kigge forbi i åbningstiden og drikke en kop kaffe.

Turen gik gennem det  gamle tunnelsystem, som vi er i gang med at renovere efter mere end 100 års slitage.

Driftsleder Martin Thøgersen var en populær mand, da han stillede spørgsmålet "Hvem vil prøve at styre vores robot, Trille?" Her er det Torger, der bestemmer, hvor Trille skal køre hen ved hjælp af en app på Martins mobiltelefon.

Trille er en AGV (Automated Guided Vehicle). Hun "bor" i hospitalets logistikafdeling, hvor det undersøges, om og hvordan hun kan hjælpe med at løse den voksende opgave med at fragte varer til og fra afdelingerne.