Glædelig jul: Læs om året, der gik

​Trods corona har det været et travlt år i byggeprojektet på Bispebjerg. Læs om årets milepæle.

Vent...

Akuthuset i vinterklæder. Illustration: ATIproject/Rizzani de Eccher

Et usædvanligt år går på hæld. Coronaen har betydet store omvæltninger for alle – også for byggeorganisationen på Bispebjerg. Men byggeriet står ikke stille, og vi har rundet en række milepæle takket være en fokuseret indsats fra medarbejdere på hospitalet og i Center for Ejendomme og fra kompetente samarbejdspartnere, rådgivere og entreprenører.

Årets største milepæl var, da der blev sat pen til papir på totalentreprise-kontrakten på Akuthuset. Et team ledet af Rizzani de Eccher skal stå for opførelsen af fremtidens hospital. Året er gået med at etablere samarbejdet og de indledende projekteringsfaser.

For at det kommende hospital skal køre på skinner, skal logistikken og forsyningerne være på plads. Derfor har året også budt på to tunneludvidelser, der skal koble det eksisterende tunnelsystem med det nye hospital. Herudover opgraderes vandforsyningen, og en række bygninger forsynes med køling fra ATES-anlægget.

Vi har også fået grønne fingre i året, der gik. Bispebjergs Helende Haver undergår i øjeblikket en større transformation. Med støtte fra A.P. Møller Fonden føres haverne tilbage til deres oprindelige pragt og gøres mere tilgængelige. Arbejdet gik i gang i sommeren og forventes færdigt i sommeren 2021. Herudover er hospitalets historiske alléer blevet beriget med nye lindetræer, og landskabet omkring Laboratorie- og Logistikbygningen er færdiggjort.

Vi takker for et godt samarbejde i det forgange år, og vi glæder os til for alvor at sætte byggepladsen op i gear i 2021.

De bedste julehilsner fra
Nyt Hospital Bispebjerg