Her bliver milliardaftale om fremtidens hospital beseglet

​Det nye akuthospital på Bispebjerg skal bygges af et internationalt konsortie ledet af Rizzani de Eccher. I dag blev der ført pen til papir på den store opgave, da totalentreprisekontrakten blev skrevet under af projektets parter. 

Vent...

01Kontrakt (6).jpg

En milepæl er nået. Fra venstre: Fadi Saliba, Rizzani de Eccher, Lene Stevnhoved, Nyt Hospital Bispebjerg og Mogens Kornbo, Center for Ejendomme. Foto: SImon Knudsen


Solen skinnede over Bispebjerg Hospital, og humøret var højt, da den vigtige milepæl i byggeriet blev fejret.

 

"Det er en stor dag for projektet, og jeg er glad for, at vi kan skrive kontrakt med en kompetent entreprenør, der har vist gode resultater også på det danske marked. Nu ser vi frem til et konstruktivt samarbejde," siger medunderskriver Mogens Kornbo, direktør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme.


Totalentreprise-kontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure. Rizzani de Eccher er en af Italiens største entreprenører med dansk erfaring som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord. Firmaet har stor erfaring fra hospitalsbyggeri i hjemlandet.

 

Med på holdet er også den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, ATI Project, et italiensk arkitekt- og ingeniørfirma, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter. Firmaerne repræsenterer tilsammen stor erfaring med hospitalsbyggeri i både Danmark og udlandet.

04Kontrakt (1).jpg

Solen skinnede på Bispebjerg Hospital og på holdet af projektledere og rådgivere, der deltog ved kontraktunderskrivelsen. Foto: SImon Knudsen

Godt at være tilbage

"Det er godt at være tilbage i Danmark," siger Fadi Saliba, Area Manager fra Rizzani de Eccher. Han har tidligere været projektmanager på Fjordforbindelsen og har i den forbindelse boet i Danmark i en årrække.

 

"Vi er rigtig glade for den her opgave, for vi er meget optaget af at få kontinuitet i forretningen. Det her er vores billet til at komme tilbage, og det glæder jeg mig meget til,"  siger han.

 

Byggeriet går i gang sidst på året og forventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor