En ny indgang til 70.000 københavnere indviet

​Et nyt, større receptionsområde, der tager bedre hensyn til diskretion og hurtigere røntgenundersøgelser. Det er, hvad den nye Akutmodtagelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital blandt andet byder på. Fredag den 11. oktober blev den officielt indviet.

Vent...

Gæsterne fik en rundvisning MARS. Her er det Birgitte Godiksen, afdelingssygeplejerske i Akutmodtagelsen, der viser den nye reception frem.


Der blev meget passende uddelt MARS-barer til den officielle åbning på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Den nye tilbygning, der går under navnet Midlertidig Akut- og RøntgenSatellit, eller MARS i daglig tale, er en udvidelse af Akutmodtagelsen med 250 kvadratmeter og et nyt hjem på 500 kvadratmeter til Røntgenafdelingen.

Akutmodtagelsen har været i brug siden 24. september men blev officielt indviet den 11. oktober med taler af blandt andre vicedirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Kristian Antonsen.
 
”Det er ikke en hvilken som helst bygning, men en som bliver en af de store indgange til vores hospital og skal modtage mere end 70.000 københavnere hvert år. Den nye bygning markerer et skridt i den rigtige retning. Hen mod det Samarbejdende Hospital som Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er og skal være,” sagde han om milepælen.
 

Røntgenklinikken er indrettet med ny og avanceret teknologi. Her fortæller radiograf Anders Frederik Bachmann (tv) om, hvordan patientbehandlingen bliver optimeret med de nye faciliteter. 

Vi øver os i de bedste patientforløb

MARS er indrettet med den nyeste og mest avancerede teknologi indenfor radiologien. Det betyder, at man kan tilbyde både den almindelige skadebehandling og den mere avancerede behandling af patienter med fx blodprop i hjernen.
 
Personalet har allerede oplevet flere fortrin ved den nye indretning. Det viser sig for eksempel ved, at patienter meget hurtigere kan få taget røntgenbilleder, og det nedsætter ventetiden samt gavner samarbejdet på tværs af afdelingerne.

”MARS er en tro kopi af det setup, som vi får i det nye hospital. Frem mod, at det står færdigt, får vi her mulighed for at øve os i at skabe de bedste patientforløb,” sagde Charlotte Trampedach, ledende overlæge, fra Røntgenafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, i sin tale til åbningen af den nye Akutmodtagelse.

”MARS er en tro kopi af det setup, som vi får i det nye hospital. Frem mod, at det står færdigt, får vi her mulighed for at øve os i at skabe de bedste patientforløb,” sagde Charlotte Trampedach (th), ledende overlæge, fra Røntgenafdelingen.


Skåner patienter for byggerod
I de kommende år bliver store dele af Bispebjerg Hospital omdannet til en byggeplads, når byggeriet af et nyt stort akuthospital går i gang i 2020. Indtil den nye Akutmodtagelse og Røntgensatellit i Akuthuset er klar til at modtage patienter, kan man få foretaget en røntgenundersøgelse, MR- eller CT-scanning i den nye MARS.
 
For at skåne patienterne for byggerod er indgangen til Akutmodtagelsen blevet flyttet om på den sydlige side af bygningen. Når det nye hospital står færdigt, vil det midlertidige modulbyggeri blive skilt ad, og kan så bruges igen i en anden sammenhæng.Indgangen til Akutmodtagelsen er med den nye udvidelse flyttet om på sydsiden af bygningen. Det skal blandt andet skåne patienterne for byggerod, mens Nyt Hospital Bispebjerg opføres.


Fotos: Maj Grevy Ejstrup og Louise Bendixen

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor