Mastodonterne kommer!

​Video: 24 store moduler med en vægt på op til 27 tons samles og skal blive til MARS - Midlertidig Akut- og Røntgen-satellit på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Se den nye bygning tage form.

Vent...

​Den orange kran hæver sig majestætisk over hospitalets røde tage. Meget forsigtigt løfter den de store kasser – de største på over 27 tons – på plads foran Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Modulerne har startet deres liv på en tidligere russisk kampvognsfabrik i Letland, men fremover skal de danne rammen for, at patienterne hurtigere kan få stillet den rette diagnose.

De store byggeklodser skal nemlig samles og blive til MARS, den Midlertidige Akut- og Røntgen-satellit. Tilbygningen skal medvirke til, at akutte patienter fremover nemmere kan få foretaget røntgenundersøgelser i forbindelse med behandlingen i Akutmodtagelsen.

Mød projektleder Søren Laursen og se MARS blive til i denne video (varighed: 1:21)

Ny indgang til akutte patienter

Over de næste år bliver den nordlige del af hospitalsområdet omdannet til en byggeplads for det 77.500 kvadratmeter store nye akuthospital. For at skåne patienter og pårørende for byggetrafik og bøvl med at finde vej, bliver den offentlige indgang for patienter, der selv ankommer til Akutmodtagelsen, flyttet om på den sydlige side af bygningen. Den nordlige indgang, der vender mod byggepladsen, bliver udelukkende for ambulancer og trombolyse-kørsler (patienter med blodpropper), og på den måde skiller man trafikken ad og sikrer bedre adgangsveje for alle.


MARS åbner dørene for patienter og personale i efteråret 2019.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor