Nu rykker håndværkerne ind på MARS-byggepladsen

​Det blå byggehegn rykker tættere på. Næste skridt på vejen mod Nyt Hospital Bispebjerg er byggeriet af MARS. Det betyder en periode på et halvt år med byggeri tæt på Akutmodtagelsen og afdelinger i bygning 7. Læs mere om, hvad det betyder for patienter og medarbejdere.

Vent...


Det blå hegn rykker tættere på både patienters og personalets hverdag. Foto: Louise Bendixen


Byggepladsen er så småt etableret foran bygning 7, der blandt andet rummer Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital. Om få uger går byggeriet af MARS (Midlertidig Akut- og Røntgensatellit) i gang.

I første omgang skal der lægges et fundament, som blandt andet består af store 'skruer', der skal bores fire-fem meter ned i jorden. Arbejdet vil medføre nogen støj fra lastbiler, der afleverer materiale til byggepladsen og fra etableringen af bygningens fundament og svejsning af bjælker.

Byggeriet starter i den første uge af oktober og fortsætter ind i det nye år. MARS forventes at kunne tages i brug i 2. kvartal af 2019.

Hvad er MARS?

MARS står for Midlertidig Akut- og Røntgensatellit. Som en del af byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg opføres den som en midlertidig tilbygning til Akutmodtagelsen. Den skal sikre, at akutte patienter fremover nemmere og hurtigere kan få foretaget billeddiagnostiske undersøgelser og stillet en diagnose.

Klik her og læs mere 

Bygges i faser – se her hvordan

Det store nye Akuthus bliver bygget i flere faser. På grund af den begrænsede plads på hospitalsgrunden er det nødvendigt skiftevis at rive ned og bygge nyt for at få plads til Nyt Hospital Bispebjerg. 

Her kan du se en film om, hvordan byggeriet skal foregå:

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor