Ny byggechef på Bispebjerg vil arbejde for dialog og præcision

​Michael Southcott er ny byggechef på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Med sin internationale erfaring og en tværfaglig tilgang vil han arbejde for at få byggeriets parter til at tale samme sprog, så projektet kommer i hus til tiden.

Ny byggechef på Bispebjerg, Michael Southcott. Foto: Byggeriets Billedbank.

Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg skal bygges færdig op til to år før tid. Og manden, der skal sørge for, at det kan lade sig gøre, hedder Michael Southcott. Han kommer med mange års erfaring fra krævende byggeprojekter i blandt andet Schweiz, og så er han oprindeligt uddannet tømrer, så fagligheden er dybt rodfæstet.

"Vi arbejder på et kæmpestort projekt med rådgivere fra mange lande og med forskellige kulturer og fagligheder. Min multikulturelle, europæiske baggrund giver mig en stærk forståelse for det tværkulturelle samarbejde og de faldgruber, der er, " siger han og uddyber:

"I samarbejdet mellem arkitekter, ingeniører og entreprenører opstår der ofte misforståelser, fordi man har forskellige måder at arbejde og tænke på. Jeg er god til at navigere i det krydsfelt og skabe klarhed og præcision, så alle er enige om, hvad vi taler om."

Michael Southcott indtræder i ledelsen sammen med vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, entreprisechef Carsten Nyboe og proceschef Berit Damm.

Byggeri færdigt før tid

Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg skærer omkring to år af byggetiden ved at opføre en nordblok i et lynspor, hvor røntgen og operationsgang i et par år skal fungere i et "anneks" til hospitalet. Michael Southcott får som byggechef ansvar for, at de ambitiøse planer kan realiseres, og skal som en af sine første opgaver stå for totalentrepriseudbud på nordblokken i starten af 2018.

"Vi har valgt Michael, fordi vi tror på, at han kan løfte den ekstremt komplekse opgave, det er at bygge midt i byen på et hospital i fuld drift. Jeg er meget imponeret over, hvor hurtigt han er kommet ind i organisationen og har forstået den store kompleksitet. Michael kan med sit store fokus på dialog og samarbejde være med til at tiltrække nogle af de dygtigste rådgivere fra både ind- og udland," siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, der ser frem til den kommende udbudsrunde.

Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg skal bygges færdig op til to år før tid. Michael Southcott er manden, der skal sørge for, at det kan lade sig gøre. Foto: Byggeriets Billedbank.

Passe på vores fælles budget

Michael Southcott trækker på en stor international erfaring særligt med byggerier til medicinalindustrien. Her stilles særdeles høje krav til tekniske og udførelsesmæssige metoder fx i forhold til renrum, som også spiller en væsentlig rolle i hospitalsbyggerier. Men ud over det tekniske og faglige motiveres Michael Southcott også af at repræsentere en offentlig bygherre:

"Opgaven er spændende og udfordrende, fordi det er i offentligt regi. Det er meget forpligtende i forhold til, hvordan vi agerer og kommunikerer. Jeg kan godt lide det ansvar, det er, at passe på vores fælles budget og skabe så meget værdi som muligt."

Michael Southcott har været ansat på projektet siden august 2017, og han er meget begejstret for, at kollegerne kommer fra mange forskellige baggrunde og fagligheder:

"Jeg synes, det er fantastisk med det tværfaglige fokus i projektet. Det inspirerer mig til at tænke anderledes. Det her projekt har potentiale til at blive enestående. Og det er blandt andet på grund af den måde, vi organiserer os på," slutter han.