Bispebjerg-byggeri skifter ud i toppen

​Byggechef Vagn Risby Mortensen har søgt nye udfordringer, og det giver plads i ledergruppen til en profil, der skal følge milliard-projektet Akuthuset fra projektering til, at entreprisen er færdig.

På månedens sidste dag kommer de store personalemæssige overraskelser altid. Men det var ikke en ubetinget overrasket vicedirektør, der med beklagelse tog imod opsigelsen fra byggechef Vagn Risby Mortensen, der nu forlader Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg til fordel for en ny stilling som projektchef hos Focus Asset Management.

”Vagn har været en drivende kraft i udviklingen af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg igennem 7 år og et meget stort aktiv for projektet. Men på ethvert projekt er medarbejderne ansat på lånt tid, og jeg har kendt Vagns ønske om at finde nye udfordringer. Vi har sammen prøvet at finde det rigtige tidspunkt for projektet og for ham at skifte job,” siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der er ansvarlig for byggeriet af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Der bliver nu muligheder for at arbejde sammen med vicedirektør Claes Brylle Hallqvist i toppen af Bispebjerg-byggeriet for en profil, der både skal arbejde med færdigprojektering og udførelse. Foto: Byggeriets Billedbank.

Ny profil til projektering og realisering

Han tilføjer:
”Vi går ind i en fase med mere udførelse og mindre planlægning, så det er et naturligt tidspunkt at få nye kompetencer i ledelsesgruppen. Vi søger en profil, der både skal være med til den sidste del af projekteringen og til selve udførelsen af Akuthuset.”

Der er netop slået en stilling op som ny byggechef, der vil få ansvaret for færdigprojektering, udbud, realisering og aflevering af Akuthuset, som er det største delprojekt i Bispebjerg-projektet, med en håndværkeromkostning på ca. 1,5 mia. kr. (Link til jobopslag.)

Skifter til ejendomsudvikling

Vagn Risby Mortensen skifter til en stilling som projektchef hos Fokus Asset Management, der udvikler ejendomme på vegne af forskellige investorer.

”Jeg har haft nogle afsindigt spændende år på Bispebjerg. Det er en once-in-a-lifetime-chance at være med til at udvikle et nyt hospital. Men jeg er en person, som gerne tager mod nye udfordringer, og tiden var nu moden for både mig og projektet,” siger Vagn Risby Mortensen.

Redaktør