Venskabsklassen spreder juleglæde

​Byggeprojektets venskabsklasse på Lundehusskolen har fulgt projektet siden første spadestik i 2014. Dengang hed de 0.V. Nu er de blevet til 2.V og har besøgt både hospital og skurvogne og spredt god julestemning.

Da spaden blev stukket i jorden for første gang, var der 10 år, til byggeriet skulle være færdigt. Der var også 10 år, til 0.V på Lundehusskolen skulle være igennem folkeskolen. Og projektets venskabsklasse følger tr​oligt med: de har blandt andet malet flotte malerier til byggehegnet og indviet kikkerten på taget af parkeringshuset. Nu har de også sunget julen ind på Ortopædkirugisk Afdeling M2 og efterfølgende besøgt den fælles byggeplads, hvor de hørte om, hvordan det er at være håndværker.

"Kender I den om Rudolf?" Glade børnestemmer klinger ned ad gange på Ortopædkirurgisk afdeling M2 til glæde for både patienter og personale. Foto:Tania Rusbjerg.

Glæden ved at give. Børnene overrakte afdelingssygeplejerske Tina Hørdam Eriksen en pakke. Foto:Tania Rusbjerg.

Flotte tegninger efter temaet "at gøre andre glade" kom frem en efter en. Foto:Tania Rusbjerg.

Det bliver også jul, når man er på hospitalet. Tegningerne kom straks op at hænge på gangen på M2.

En farverig tegning med teksten "du er sød" fra Zahra, 2.V. Foto:Tania Rusbjerg.

"God bedring" ønsker Adam fra 2.V. Foto:Tania Rusbjerg.

Efter sang og overrækkelse af tegninger var der æbleskiver til eleverne. Foto:Tania Rusbjerg.

Bagefter gik turen til byggepladsen, hvor byggepladsleder Jørgen Jessen fortalte om, hvordan det er at være håndværker. Foto: Karen Grønkjær.

Der blev spurgt ivrigt ind hen over madpakkerne - hvad laver en murer, og hvor mange elefanter kan en kran løfte? Foto: Karen Grønkjær.

Til hjemturen var der godteposer med tak for besøget. Foto: Karen Grønkjær.