Laboratorie- og Logistikbygningen er udformet af Mikkelsen Arkitekter, WHR Architects og Alectia. Fem hold har budt på opgave at opføre bygningen. Illustration: Mikkelsen Arkitekter.

Per Aarsleff udvalgt til at bygge Laboratorie- og Logistikbygningen

Der kom fem gode bud på hovedentreprisen for Laboratorie- og Logistikbygningen på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Opgaven tildeles til entreprenørkoncernen Per Aarsleff A/S, og byggeriet begynder i september 2016.

Tilbuddet fra Per Aarsleff A/S er vurderet til at have det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

 

"Per Aarsleff A/S har ikke alene en god pris, men også et stærkt hold og en god tilgang til processen. Vi ser derfor frem til samarbejdet de kommende år, når Laboratorie- og Logistikbygningen skyder op," erklærer entreprisechef Carsten Nyboe fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.​

Krævende opgave

Bygningen skal opføres lige syd for det nye parkeringshus nær Tuborgvej og tæt på Bispebjerg Hospitals fredede bygninger. Det er en bygning fuld af udfordringer, idet den både skal indeholde laboratorier, der bl.a. årligt skal levere 9 mio. analysesvar på blodprøver, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospital og psykiatri.

 

"Det er en krævende bygning at opføre, både fordi markedet er presset på betonleverancer, og fordi bygningen skal indeholde komplicerede installationer. Det har Per Aarsleff A/S nogle gode bud på at håndtere, som vi er meget trygge ved," konstaterer seniorprojektleder Ronan O' Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

 

De øvrige bydende på opgaven var:​

  • B. Nygaard Sørensen A/S
  • BAM Danmark A/S
  • MT Højgaard A/S
  • NCC Construction Danmarks A/S​

10.000 kvm. klar midt i 2018

Hovedentreprisen dækker opførelsen af Laboratorie- og Logistikbygningen på ca. 10.000 kvm. Den skal bygges fra starten af september 2016 og forventes klar til brug i midten af 2018.

 

Inden byggestart er der på byggegrunden gravet ud til kælder, og der bliver fra juli måned rejst en 30 meter høj overdækning, som bygningen skal opføres under. Overdækningen fjerner de såkaldte "vejrligsdage", hvor byggeriet står stille pga. vejret, og så sikrer det, at bygningen er tør, og materialerne ikke bliver udsat for fugt.


Der er gravet ud til kælder på byggegrunden, så den er klar til byggestart i slutningen af august 2016. Foto: Byggeriets Billedbank.​​

Redaktør