Nu rejser parkeringshuset sig

​Betonelementerne er i fuld gang med at blive sat sammen til et parkeringshus, der skal blive vartegnet for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Stueetagen er på plads, og nu følger syv etager mere, før huset er klar til brug i slutningen af året.

​Arbejdet med at bygge nye parkeringspladser på Bispebjerg Hospital skrider fremad. Bilister, der færdes på hospitalet i disse måneder, har nok bemærket, at det kan være svært at finde et sted at stille kareten. Men omkring årsskiftet bliver det meget lettere.

​Elementmontagen er i fuld gang. Foto: Byggeriets Billedbank.

”Elementmontagen kører supergodt. Første uge er altid lidt kritisk, fordi det hele er nyt, og håndværkerne lige skal i gang, men det er gået over al forventning. Vi holder tidsplanen,” siger seniorprojektleder Ronan O’Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

​​Råhus klar til sommer

På den første uges tid er betonelementerne til stueetagens første fase blevet monteret. Ovenpå kommer syv etager mere, så parkeringshuset bliver 24 meter højt. Til sommer står råhuset af betonelementer færdigt.

”Rampen ud mod Tuborgvej, som bilerne skal køre op og ned ad, bliver lidt udfordrende at montere. Den er udformet som en halv spiral og skal have to separate kørebaner, som snor sig i hver sin retning. Det er svært at lave, og jeg glæder mig til at følge håndværkernes arbejde,” fortæller Ronan O’Reilly.

​​​Det er præcisionsarbejde at bygge med betonelementer. Foto: Byggeriets Billedbank,

Prøvefaca​de i april

Fra råhuset er færdigt, til parkeringshuset står klar til brug ved årsskiftet, bliver der udført installationer og facademontage. I april kommer en prøvefacade på østsiden af huset.

”Jeg er virkeligt spændt på at se facaden, og på om huset får det udtryk som et vartegn, som vi ønsker. Når vi får prøvefacaden, skal vi vurdere, om vi er enige i udformningen af lamellerne og afprøve deres stabilitet,” forklarer seniorprojektlederen.​

​Parkeringshuset skal have udtryk som et vartegn. Illustration: 5E Byg, Årstiderne Arkitekter og Cowi.