Første kig indenfor i Laboratorie- og Logistikbygningen

​Bispebjerg og Frederiksberg Hospitals nye Laboratorie- og Logistikbygning er kommet endnu tættere på sin realisering. Kommende medarbejdere i bygningen har været på en virtuel rundtur i huset og fået fornemmelsen af deres fremtidige arbejdsplads.

​Laboratorie- og Logistikbygningen skal som et bankende hjerte holde hospitalet forsynet med alt fra vareleverancer til forskningsresultater og blodprøvesvar. Illustration: Mikkelsen Arkitekter.

​Som et bankende hjerte skal Laboratorie- og Logistikbygningen i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg holde hospitalet forsynet med alt fra vareleverancer til forskningsresultater og blodprøvesvar. Bygningens kommende brugere og andre interesserede har på to infomøder fået en grundig gennemgang af bygningens funktioner og overordnede indretning.

På virtuel tur i bygningen

De kommende medarbejdere kom på en virtuel rundtur i deres fremtidige arbejdsplads. En 3D-animation af bygningens indre gav et nyt indblik i, hvordan bygningen er indrettet.

"Det var rigtig fint at se bygningen på denne måde. Jeg havde måske en forestilling om, hvordan det kommer til at være, men det er noget andet at se, hvordan tingene hænger sammen. Parker Instituttet er bruger af de fælles forskningsfaciliteter, og vi ser frem til at benytte huset," siger Eva Andersen, bioanalytiker fra Parker Instituttet.

Se 3D-animationen her:

​​

Et Kinder-æg

Bygningen skal dagligt huse i alt 186 medarbejdere, der arbejder i fire-holdsskift, så der i snit vil være 80 mennesker på arbejde ad gangen. Nogle af de fremmødte udtrykte lidt bekymring for, om der vil være nok plads til alle.​

"Vi glæder os til at få en ny arbejdsplads, men vi er samtidig også lidt spændte på, hvordan kontorarbejdspladserne bliver fordelt. Der arbejder jo mange specialister, og nogle arbejdsopgaver kræver mere ro end andre. Det er også spændende at se, om der bliver gode pauserum og omklædningsfaciliteter. Den her bygning er jo lidt ligesom et Kinder-æg. Den skal kunne en hel masse på en gang," konstaterer Peter Bruun, systemadministrator i Klinisk Biokemisk Afdeling, som vil få sin daglige gang i huset, når det står færdigt i 2017.


​​​Kommende medarbejdere i Laboratorie- og Logistikbygningen studerer plantegningerne. Foto: Louise Bendixen.

Det vigtige dagslys

Stig Lassen fra Mikkelsen Arkitekter præsenterede Laboratorie- og Logistikbygningen for tilhørerene og fortalte blandt andet om, hvordan der er arbejdet med at få så meget dagslys som muligt ind i den relativt kompakte bygning.​

"Dagslyset giver en kvalitet på arbejdspladserne og i de fælles rum. Fx har vi lagt logistikpersonalets pauserum i hjørnet af bygningen, hvor der er masser af lys og udsigt til den grønne park. Det er vigtigt, når det meste af deres arbejdsdag foregår på lageret i kælderen," siger han og tilføjer, at han har talt med medarbejdere, der glæder sig over den store gennemsigtighed i bygningen, som betyder, at man kan følge med i, hvad kollegerne laver.

På infomødet viste ingeniører fra Alectia også de meget komplekse og omfangsrige systemer, der skal sørge for strøm, ventilation og køling af bygningen.

Facaden matcher omgivelserne

Laboratorie- og Logistikbygningen bliver beklædt med glas og facadeelementer i anodiseret aluminium, der er overfladebehandlet, så det får en rødlig tone, der matcher hospitalets øvrige farver. En stor del af det eksisterende Bispebjerg Hospital er fredet, og det er vigtigt at den nye bygning passer respektfuldt ind i omgivelserne.

Bygningen, der rejser sig fra grunden fra starten af 2016, skal blandt andet indeholde laboratorier, der skal levere 9 mio. blodprøvesvar om året, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospitalets afdelinger.

Oplev bygningen    

Vil du se plantegningerne og opleve Laboratorie- og Logistikbygningen ved selvsyn, så besøg udstillingen i bygning 7 på Bispebjerg Hospital fra starten af oktober.

Redaktør