Første chance for at se fremtidens hospital

​Nu inviteres alle til et kig ind i fremtiden. De syv projekter i projektkonkurrencen om det kommende Akuthus på Nyt Hospital Bispebjerg bliver udstillet frem til 5. februar 2015. Konkurrencen er fortsat i gang, og tre af de syv er valgt som vindere af første fase.

​Hvordan ser det ud, når der skal bygges et nyt hospital klods op ad et 100 år gammelt, fredet hospital? Få syn for sagen, når de syv forslag til fremtidens Akuthus på Nyt Hospital Bispebjerg bliver udstillet:

• 12. januar til 5. februar i foyeren i bygning 7 på Bispebjerg Hospital.
De syv forslag til fremtidens Akuthus bliver udstillet i bygning 7 frem til 5. februar 2015. Foto: Byggeriets Billedbank.

Syv hold af arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter har givet deres bud på Akuthuset, der blandt andet skal rumme Akutmodtagelsen, Røntgen, operation, intensiv og sengeafsnit. Tre hold har vundet første fase og fortsætter i konkurrencen, hvor forslagene skal viderebearbejdes.

​​​Få sat ord på arkitekturen

Naboer til Bispebjerg Hospital og andre interesserede kan få Akuthus-forslagene præsenteret på en dialogcafé tirsdag den 3. februar kl. 16-18. Tilmelding nødvendig til kkje0027@regionh.dk eller tlf. 29 91 29 87.

I spidsen for de tre vinderhold står henholdsvis COWI (t.v.) C.F. Møller (t.h.), og et konsortium af KHR arkitekter A/S, WHR Architects Europe og Arup Denmark (i midten).

De tre vinderhold har skabt et Akuthus, som både lever op til lokalplanens krav om en pavillonstruktur og tegl og har klare referencer til det fredede hospital eller til Nordvest-kvarteret. Det gamle Bispebjerg Hospital er på mange måder tænkt med i det nye. Det sker for eksempel med forskellige fortolkninger af de gamle pavilloner og i materialevalget.

​​​Næste fase

I spidsen for de tre vinderhold står henholdsvis C.F. Møller, COWI og et konsortium af KHR arkitekter A/S, WHR Architects Europe og Arup Denmark. De går nu videre til anden fase af konkurrencen, hvor de tre hold skal bearbejde og konkretisere forslagene sammen med byggeorganisationen på Bispebjerg Hospital. Den endelige vinder bliver valgt efter sommerferien 2015.