​Det nye hospital på Bispebjerg får en grøn ankomstplads, der byder besøgende velkommen. Illustrationer: ATI Project/Rizzani de Eccher


Akuthuset

Akuthuset kommer blandt andet til at rumme Akutmodtagelsen, operationsstuer, Intensiv Afdeling, Røntgen, sengestuer og helt nye kvinde-barn-afdelinger. Forpladsen med underjordisk parkering skal ligge i sammenhæng med parken som hjertet af området.

 

Kom tættere på det nye hospital i denne korte film.


Akuthuset er en stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center.

Bygningen er bygget op af en base i tre niveauer med seks sengetårne, der rummer sengestuer og ambulatorier ovenpå.

Et indbydende foyerområde har udkig til grønne haver på alle sider. Området er designet i  et cirkulært forløb, der skal gøre det nemmere for patienter at finde vej.

De cirka 500​​ standardiserede ensengsstuer​ har eget bad og toilet og udsigt til grønne områder.

Ankomstpladsen med 125 underjordiske parkeringspladser ligger i sammenhæng med parken, og skal skabe en respektfuld sammenhæng med de historiske, fredede bygninger.


Fra alle ensengstuer er der udsigt til grønne områder eller gårdrum.

Fakta om Akuthuset


  • ​Areal cirka 77.500 ​
  • kvm.
  • Totalrådgiverne er et konsortium af Arup Denmark, KHR Architecture A/S, EYP Health og med underrådgiverne Urban Lab, Niras A/S og Lohfert & Praetorius A/S.​
  • Totalentreprenør: Rizzani de Eccher (It) med​ underrådgiverne ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK). ​
  • Forventet byggeperiode: 2021-2026.

Parken ved den nordlige del af hospitalet ud mod Tuborgvej byder på et varieret landskab med øget biodiversitet og plads til ophold. 


Her kommer Akuthuset i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg til at ligge.


 Nyheder om Akuthuset

​​

Redaktør