FM Køkken

Hospitalsmad har længe haft ry for at være kedelig, smagløs og snarere noget patienterne spiser af behov end af lyst. Den opfattelse ønsker vi at gøre op med.
Vi synes nemlig, at maden skal være en oplevelse for patienterne, og ambitionen er, at den mad vi serverer både skal være indbydende og nærende.
Vi har derfor stor fokus på økologi og bæredygtighed, og i 2015 opnåede køkkenet på Bispebjerg Hospital bronzemærket i økologi. To år efter blev dette til et sølvmærke, og i december 2018 opnåede vi guldmærket. Det skyldtes blandt andet, at vi samme år omlagde alt vores forbrug af frugt og grønt til økologi, hvilket også betyder, at vi følger sæsonerne i de retter vi tilbereder.

I køkkenet bestræber vi os på hele tiden at udvikle maden i en innovativ retning, således at vi ikke kun vækker patienternes appetit, men også deres nysgerrighed. Vores retter er udviklet i samarbejde med særligt udvalgte anerkendte kokke og konditorer, der henholdsvis udfordrer patienternes forventninger til velkendte retter og præsenterer dem for nye madoplevelser.

De lune retter serveres for patienterne til frokost, mens vi til aften tilbereder flere typer frisk smørrebrød, hvor der kræses for ikke kun variationen og nuancerne i den samlede smagsoplevelse, men også det visuelle udtryk. Det tror vi på giver en større lyst til maden. 


Kontaktpersoner

Enhedschef
Michael Allerup Nielsen
Telefon 3863 5542/2279 4957
Mail Michael.allerup.nielsen@regionh.dk

Driftsleder
Ruben Johannes Bellman Jacobsen
Telefon 2399 9189
Mail Ruben.johannes.Bellman.jacobsen@regionh.dk

Drifts
leder 
Tanja Krogsbæk
Telefon 2681 1935
Mail Tanja.krogsbaek.01@regionh.dk



Kostkonsulenten for FM Køkken BFH og FRH
Kostkonsulentens primære opgave er at fungere som bindeled imellem sengeafsnit og køkken. Konsulenten er ansvarlig for at sikre en løbende, tværfaglig dialog, som bl.a. skal bidrage til en videreudvikling og forbedring af den mad, som køkkenet leverer til patienterne. 

Herudover underviser og vejleder Kostkonsulenten afdelingernes kostansvarlige i madrekvirering, korrekt ernæringssammensætning af måltider, information om køkkenets tilbud, m.m. 

Kostkonsulent ​
Britt Weirum 
Telefon 3863 5139 / 6185 3621 
Mail Britt.Olander.Weirum@regionh.dk

Økonoma for drift og vedligehold FM Køkken BBH og FRH
Birthe From​
Telefon 4028 5956
Mail Birthe.From@regionh.dk


Redaktør