Forskningsbaseret stressbehandling

Foto: Claus Peuckert.  

Gruppeforløb

I gruppeforløbet undervises der i det forskningsbaserede program "Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR)". Programmet er udviklet af Jon Kabat-Zinn ved Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, i USA. Det er et videnskabeligt dokumenteret program, der gennem intensiv træning i mindfulness har vist sig at have en god effekt på at mindske symptomer på stress, angst og depression, og ikke mindst på at forbedre helbred og livskvalitet.

Formålet med gruppeforløbet er at træne opmærksomhed, kropsbevidsthed, følelsesregulering og fleksibilitet i håndtering af tanke- og handlemønstre, som gør det muligt for at håndtere stress effektivt i hverdagen. Dette bliver trænet gennen siddende meditationer, kropsscanning og yogaøvelser. Desuden bliver der underivst i stressfysiologi, perception, stressreaktioner og kommunikation. Undervisningen bliver varetaget af en psykolog.  

Gruppen mødes en gang om ugen i 2½ time over 9 uger. Det er daglig hjemmearbejde af 45 minutter til en times varighed. Desuden mødes gruppen igen cirka 3 måneder efter sidste gruppesession.

Individuelle samtaler

Der tilbydes samtaler hos en psykolog og en læge, både undervejs i forløbet og efter gruppeforløbet. 

Kontakt til arbejdspladsen

Der er mulighed for at en læge og eventuelt en psykolog deltager i en samtale med din arbejdsgiver.

 

Redaktør