ReproUnion Infertility Cohort and Biobank

​Vi deltager i dette dansk-svenske samarbejde, der har til formål at undersøge årsager til og forbedre behandling af infertilitet. I projektet indsamles information og biologiske prøver på 5.000 par henvist pga infertilitet på fertilitetsklinikker.

Resumé

 Det overordnede mål med dette dansk-svenske samarbejde, er at undersøge årsager til og forbedre behandling af infertilitet. Dette gør vi ved at indsamle information og biologiske prøver på 5.000 par henvist pga infertilitet på fertilitetsklinikker i Region Hovedstaden og i Region Skåne.  Vores afdeling er medansvarlige for Challenge 1 "Forbedring af mandlig fertilitet" med særlig fokus hvad arbejds- og miljøeksponeringer i fosterlivet betyder for senere fertilitet, sædkvalitet, og risikoen for tidlige fostertab.   

Projektdeltagere

Ledende forsker er postdoc Sandra Søgaard Tøttenborg (BBH). Postdoc Kajsa Ugelvig Petersen er daglig projektleder. Øvrige projektdeltagere er: professor Jens Peter Bonde (BBH) og adjungeret professor Karin Sørig Hougaard (NFA).

Tidsramme

01.01.2019-01.12.2023

Bevilling

ReproUnion 2.0-projektet støttes med generøse tilskud fra Den Europæiske Union (3,32 mio. Euro), Ferring-pharmaceuticals (1,5 mio. Euro), Region Skåne (1,12 mio. Euro) og Region Hovedstaden (700.000 euro). BBH har modtaget 2.093.980 DKK af den samlede bevilling.


Redaktør