ReproUnion Infertility Cohort and Biobank

​Vi deltager i dette dansk-svenske samarbejde, der har til formål at undersøge årsager til og forbedre behandling af infertilitet. I projektet indsamles information og biologiske prøver på 5.000 par henvist pga infertilitet på fertilitetsklinikker.

Resumé 
Det overordnede mål med dette dansk-svenske samarbejde, er at undersøge årsager til og forbedre behandling af infertilitet. Dette gør vi ved at indsamle information og biologiske prøver på 5.000 par henvist pga infertilitet på fertilitetsklinikker i Region Hovedstaden og i Region Skåne.  Vores afdeling er medansvarlige for Challenge 1 "Forbedring af mandlig fertilitet" med særlig fokus hvad arbejds- og miljøeksponeringer i fosterlivet betyder for senere fertilitet, sædkvalitet, og risikoen for tidlige fostertab.  

Projektdeltagere
Ledende forsker er postdoc Sandra Søgaard Tøttenborg (BBH). Postdoc Kajsa Ugelvig Petersen er daglig projektleder.  Øvrige projektdeltagere er professor Jens Peter Bonde (BBH), adjungeret professor Karin Sørig Hougaard (NFA), og læge, postdoc Luise Mølenberg Begtrup.

Bevilling
ReproUnion er finansieret af Region Hovedstaden, Region Skåne og Interreg/EU.  


Redaktør