Ofte stillede spørgsmål i Endoskopiafsnit K

​Vi vil gerne svare på dine spørgsmål - men måske kan du selv finde svaret herunder, hvor vi har samlet de hyppigst stillede spørgsmål med tilhørende svar


Hvordan kommer jeg i kontakt med Endoskopiafsnit K?

Endoskopiafsnit K har åbent alle hverdage mellem kl. 08.00-15.00

Telefontider:
Telefonnummer 38 63 54 68
Sekretær: Tryk 1 
Sygeplejerske: Tryk 2 Hvordan aflyser eller ændrer jeg min tid til undersøgelse?

​Det er meget vigtigt, at du ændrer eller melder afbud til din undersøgelse i så god tid som muligt. Vi vil gerne have mulighed for at tilbyde din tid til en anden patient, og da der for undersøgelserne er flere dages forberedelse, skal vi have ændringen i god tid. 

Herunder ser du for forskellige undersøgelser, hvor mange dage før, du som minimum skal melde afbud. Men under alle omstændigheder skal du melde afbud, hvis du ikke kan komme til din tid.

Koloskopi og sigmoideoskopi: Minimum 7 dage før
Gastroskopi: Minimum 3 dage før

Du skal ringe til sekretæren på telefonnummer 38 63 54 68 (tryk 1) for at melde afbud eller ændre din tid.

Hvis du flere uger eller måneder i forvejen ønsker at melde afbud eller ændre din tid, kan du gøre det via afbudsmail: https://www.bispebjerghospital.dk/afbudHvordan får jeg besked om mine aftaler i Endoskopiafsnit K?

Indkaldelser
Du vil modtage din indkaldelse til undersøgelse via E-boks eller som brev.

På MinSP (Min Sundhedsplatform) og på sundhed.dk kan du se dine fremtidige aftaler.

Mødetid og ventetid:
Det er vigtigt, at du møder til tiden, da der er afsat et specifikt tidsrum til dig og din undersøgelse. Der kan dog forekomme ventetid, hvis en tidligere undersøgelse trækker ud, eller der er opstået noget akut. Hvis andre bliver kaldt ind før dig, skyldes det, at vi har flere forskellige undersøgelser på flere stuer.

Kørsel og tolk:
Hvis du har behov for kørsel (og er godkendt til dette) eller har brug for tolk, kan dette bestilles ved at kontakte vores sekretær.Hvordan får jeg udrensning til koloskopi (kikkertundersøgelse af tyktarm)?

Du kan hente udrensningen gratis i Endoskopiafsnit K alle hverdage mellem kl. 08.00-15.30 ved henvendelse i receptionen. Hvis du ikke selv har mulighed for at hente det, kan du sende en anden - der er ikke behov for fuldmagt til dette. I dit indkaldelsesbrev vil der stå, hvilken type udrensning, du skal tage.

Du kan også købe udrensningen på apoteket, men din udgift til dette bliver ikke refunderet.

Hvis du skal have lavet koloskopi som led i tarmscreeningsprogrammet, kan du hente det gratis på apoteket ved fremvisning af dit indkaldelsesbrev.
Jeg har ikke modtaget udrensningsvejledningen, eller jeg kan ikke åbne filen. Hvad gør jeg?

​Du kan altid hente en vejledning i Endoskopiafsnit K på hverdage mellem kl. 08.00-15.30 ved henvendelse i receptionen.

Du kan også finde vejledningen til udrensning her på hjemmesidenJeg har spist kerner under 5 dage før undersøgelsen. Hvad gør jeg?

​Kerner fra f.eks. brød og frugt kan genere udsynet for kikkerten under undersøgelsen i tarmen. Det er derfor bedst at undgå kerner 5 dage før undersøgelsen.

Hvis du er indkaldt til undersøgelse med kort varsel, eller du har glemt at holde dig fra kerner, kan undersøgelsen som regel gennemføres alligevel - dog med risiko for at udrensningen ikke er god nok, og undersøgelsen må gennemføres en anden dag.Kan det være rigtigt, at jeg skal stå op midt om natten for at tage udrensning?

​Hvis du har en tid til koloskopi tidligt på dagen, kan det kræve, at du står op om natten og begynder udrensningen, da den skal drikkes 4-6 timer før undersøgelsestidspunktet.Jeg får blodfortyndende medicin og skal til undersøgelse. Hvad gør jeg?

​Som udgangspunkt skal du fortsætte med at tage din blodfortyndende medicin med mindre andet er aftalt med enten lægen eller afdelingen.Kan jeg få smertestillende medicin til undersøgelsen?

​Når du møder til din kikkertundersøgelse, vil vi lægge en adgang i din blodåre, hvor det vil være muligt at give dig smertestillende og/eller beroligende medicin. 

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du tager imod dette tilbud, må du ikke selv køre bil, motorcykel, knallert eller cykel 24 timer efter undersøgelsen.Hvordan får jeg svar på min undersøgelse?

​Vi vil som regel give dig svar på din undersøgelse umiddelbart efter undersøgelsen er foretaget. 

Hvis der er taget vævsprøver, vil du enten få svar i E-boks, brev eller til en samtale i et ambulatorium. Der kan gå op til 4 uger, før du får svar i E-boks.

Hvis du efter 4 uger ikke har modtaget et svar, kan du ringe til vores sekretær på telefonnummer 38 63 54 68, tast 1. Telefonen er åben i hverdage mellem kl. 08.00-15.00.Jeg har PEG-sonde, som er stoppet til eller er faldet ud. Hvad gør jeg?

​Hvis der opstår akutte problemer med din PEG-sonde, kan du på hverdage mellem kl. 08.00-13.00 kontakte Endoskopiafsnit K's PEG-team på telefonnummer 38 63 54 68, tryk 2 for sygeplejerske, som kan stille dig videre til PEG-teamet.

Udenfor Endoskopiafsnittets åbningstid skal du kontakte din egen praktiserende læge eller ringe 1813.

Hvis du har brug for almindelig råd og vejledning omkring din PEG-sonde, er du velkommen til at kontakte PEG-teamet.Redaktør