​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ofte stillede spørgsmål - Medicinsk Ambulatorium K

​Vi vil gerne svare på dine spørgsmål - men måske kan du selv finde svaret herunder, hvor vi har samlet de hyppigst stillede spørgsmål med tilhørende svar


Medicinsk Ambulatorium K har åbent alle hverdage mellem kl. 08.00-11.00 og kl. 13.00 - 15.000 på telefon 38 63 60 54. Det er nødvendigt at have en aftale for fremmøde i vores åbningstid, som er mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 08.00 - 15.00 og torsdag kl. 09.00 - 15.00.​

Drop-in:
Drop-In-tider hos sygeplejerskerne til udlevering af medicin, podning og  til at hente diverse prøvematerialer.:
Onsdag mellem kl. 07.00 - 08.00
Torsdag mellem kl. 14.00 - 15.45

Telefontider:
Sekretærerne: Kl. 08.00 - 11.00 og kl. 13.00 - 15.00.
Sygeplejerskerne: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 08.15 - 11.00, torsdag kl. 09.15 - 11.00.

Alle patienter får udleveret et telefonnummer til deres kontaktsygeplejerske. Vær dog opmærksom på telefonkø.

MinSP:
Ved korte, konkrete og ikke-akutte spørgsmål, kan du bruge MinSP (Min Sundhedsplatform) til at kontakte din læge og sygeplejerske. Du skal være opmærksom på op til 3 dages svartid. 

Afbudsmail:
Hvis du i god tid ønsker at melde afbud til en tid, kan du gøre det her:
www.bispebjerghospital.dk/afbud


​Medicinsk Ambulatorium K er bygget op i teams af læger og sygeplejersker. Vi stræber mod, at du i dit forløb kommer til at se den samme læge og sygeplejerske. Ved akut opstået sygdom kan dette muligvis ikke lade sig gøre. 

Vores teams af sekretærer tager imod dig i receptionen i ambulatoriet, og de besvarer desuden telefonopkald og bestiller kørsel og tolk.

Til Medicinsk Ambulatorium K er der desuden tilknyttet en diætist.


Indkaldelser:
​Du vil modtage de fleste tider til ambulatoriet via e-boks eller som brev.

Ved det første besøg i ambulatoriet vil du få et mødekort med dine fremtidige aftaler og telefonnumre til ambulatoriet.

På MinSP (Min Sundhedsplatform) og på Sundhed.dk kan du se dine fremtidige aftaler.

Hvis du er tilmeldt NemSMS, vil du desuden modtage en påmindelse om din aftale på SMS 2 dage før.

Mødetid og ventetid:
Da der er afsat kort tid til hvert besøg, er det meget vigtigt, at du møder til tiden, da du ellers kan risikere, at dit mødetidspunkt må blive udsat.

Desværre kan der indimellem være ventetid på lægen. Det kan skyldes, at lægen har måtte tilse en akut dårlig patient.

Kørsel og tolk:
Hvis du har behov for kørsel (og er godkendt til det) eller har brug for en tolk, skal du aftale dette i forbindelse med planlægningen af dine fremtidige mødetider.

Ændring eller aflysning af tider:
Du bedes aflyse eller ændre dine mødetider i så god tid som muligt. Det gør du hos vores sekretær, eller du kan benytte dig af afbudsmailen eller skrive til os via MinSP

Ved ændring af mødetid kan der forekomme ekstra ventetid - vi anbefaler derfor, at du ændrer din tid i så god tid som muligt.


Hvis det er første gang, du har en tid i Medicinsk Ambulatorium K, vil du få svar på dine prøver og undersøgelser i forbindelse med din konsultation. 

​Ved samtalen aftaler du med lægen eller sygeplejersken, hvordan du får svar på dine undersøgelser og blodprøver. Alle prøvesvar går til den læge, der bestiller dem. 


Husk at du altid kan se diverse svar på MinSP eller Sundhed.dk. Det gælder også svar, som lægen endnu ikke har taget stilling til.

Sygeplejerskerne må ikke oplyse dig om prøvesvar.

​Ved gener fra tarmen skal der have været symptomer i 3 dage.

I så fald kan du skrive til os via MinSP og også få svaret her. Husk at der kan være op til 3 dages svartid, og at det ikke er alle henvendelser i MinSP, vi kan håndtere skriftligt.

Ved akut opblussen af din tarmsygdom kan du ringe til din kontaktsygeplejerske eller i vores telefontid hos sygeplejersken mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 08.15-11.00, torsdag kl. 09.15-11.00.

Hvis der er telefonkø, så bliv i køen. Alle opkald bliver besvaret, hvis de står i kø før telefontiden lukker.

I weekenden skal du ringe til 1813.


​Ja, den medicin, du er i behandling med i Medicinsk ambulatorium K, kan du vælge at få leveret til en døgnåben medicinboks på et af Region Hovedstadens andre hospitaler. Ordningen gælder for medicin, der er vederlagsfri (gratis). Du kan få mere at vide om medicinboksen hos din sygeplejerske og i denne pjece: ​Medicinboks - udlevering af medicin via medicinboks(ink).
Redaktør