Enhed for Translationel og Eksperimentel Medicin

Enhed

Enhed for Translationel og Eksperimentel Medicin på Parker Instituttet
Parker Instituttet er en forskningsinstitution med fokus på reumatologiske lidelser og kostforskning. Parker Instituttet huser omkring 50 medarbejdere fordelt på 11 enheder. 
Enhed for Translationel og Eksperimentel Medicin er en enhed under Parker Instituttet ledet af Forskningschef Lars Erik Kristensen.  

Vores forskning

Enhed for Translationel og Eksperimentel Medicin driver et klinisk forskningsprogram der involverer inflammatoriske gigtsygdomme. Enheden forsker i effekt af vægttab på urinsyregigt, undersøgelse af forskellige billedmodaliteter i diagnostik og behandling af psoriasisgigt samt effekt af anti-inflammatorisk behandling til psoriasisgigt via farmakologiske studier. Desuden fokuserer enheden sin forskning på indsamling af biologisk materiale til biobank for forskning indenfor inflammatoriske biomarkører og immunologiske mekanismer ved urinsyregigt og psoriasisgigt.

BIO

Lars Erik Kristensen, overlæge, ph.d., DMSci, er forskningschef ved Parker Instituttet og speciallæge i reumatologi, lektor ved Københavns Universitet, samt docent ved Lunds Universitet, Sverige. Lars Erik Kristensens forskning fokuserer på effekt af biologiske behandlinger på kroniske gigtsygdomme i kontrollerede kliniske og observationelle kohorte studier.Marie Skougaard, læge og ph.d. studerende med fokus på translationelle forskningsstudier udgående fra laboratoriet omhandlende immunrespons på biologisk behandling af psoriasisgigt. 


Redaktør