​​Ahmad sørger for sikkerheden på byggepladsen. Alle fotos: Louise Bendixen

Jeg holder min familie på pladsen sikker

​Sikkerhed er alfa og omega på en byggeplads, og én af dem, der sørger for den, er Ahmad Rachid. Han ser pladsen som et stort fællesskab og sit team som en familie.

Vent...


En byggeplads kan være et farligt sted. Ting kan falde ned, bryde sammen eller en løs forbindelse kan få fat.

Derfor fylder sikkerhed og arbejdsmiljø for de fleste byggefolk. Men få er så optagede af det som Ahmad Rachid, der er en af pladsens holdledere for sikkerhed.

- Jeg får det godt af at sørge for, at folk kommer hjem fra arbejde i god behold. Der er en stærk følelse af fællesskab på pladsen, og det er fedt at være med til at værne om den, siger Ahmad.Han betegner sig som en ”menneskelig radar”. I flere daglige ture rundt på pladsen holder han øje med, at sikkerhedsreglementet bliver overholdt.

Er gangstierne fri? Står den røde kegle, hvor den skal, eller er den blevet rykket af en maskine, der kørte forbi? Har alle hjelme på? Er der en trappe, der trænger til at blive gjort ren for jord, så man ikke glider?

- Den opgave stopper aldrig. Der er så meget aktivitet på byggepladsen med nye kolleger hele tiden. Ofte er der nogen, der lige skal have en intro til, hvordan vi gør her på pladsen, siger Ahmad.


På rette h​ylde

​Ahmad er ung og forholdsvis ny i byggebranchen. Han er vokset op i Libanon, men hans mor er dansk, så han har altid haft et nært forhold til Danmark – og taler sproget flydende. Før Bispebjerg arbejdede han på metrobyggeriet – og før det læste han marketing i tre år.

- Jeg er diagnosticeret med ADHD, så det er vigtigt for mig at se nogle håndgribelige resultater af min indsats. Det var svært med marketing, men her, hvor vi bygger, ser jeg på det hver dag, siger han.

LÆS OGSÅ: Hun lægger fundamentet til fremtidens hospital

Diagnosen, som Ahmad taler meget åbent om, kommer desuden med nogle fordele. Han er god til at fokusere på specifikke opgaver, reagere på det uventede og veksle mellem opgaver og kolleger:

- Den konstante kontakt med mange forskellige personer og opgaven med altid at være opdateret på pladsens sikkerhed er meget konkret. Det giver virkelig mening for mig.​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor