​​​"​I starten kan folk godt være lidt skeptiske, men når de ser, hvad du kan, så bliver du accepteret på lige fod med mændene." Beatriz Karaoglan, Site Engineer. Alle fotos: Simon Rune Knudsen 

Hun lægger fundamentet til fremtidens hospital

​Iført sikkerhedsstøvler og glimmernegle styrer Beatriz Karaoglan det tunge stål- og betonarbejde på byggepladsen på Bispebjerg. Møde hende her i andet portræt i serien "Vi bygger for dig". 

Vent...

’Be brave’ står der skrevet på Beatriz Karaoglans hals. Tatoveringen minder hende om, at det nogle gange kræver mod at arbejde på en byggeplads.

- Hvis du laver en fejl, kan bygningen jo i princippet kollapse, fortæller hun og peger på sine kolleger, der binder jernstænger sammen. De er ved at skabe fundamentet til det nye hospital, og Beatriz følger nøje med.

Som Site Engineer for firmaet Cipa er det hendes ansvar at koordinere stål- og betonarbejdet, der skaber fundamentet og råhuset på det store projekt.

- Det er min opgave at oversætte de tekniske tegninger, så håndværkerne kan forstå den konkrete opgave. Og så skal arbejdet tjekkes. Bruger de det rette stål til de rigtige ting?

Læs også: Mr. Fix It passer på byggepladsen​​​

Sikkerhedsstøvler og glimmernegle

Beatriz kommer oprindeligt fra Brasilien, hvor hun har uddannet sig til civilingeniør. Men hendes mor er dansk, og hun flyttede hertil for knap to år siden for at skabe sig en anden fremtid end den, hun kunne få i hjemlandet.

- Jeg er begyndt på at lære dansk. Jeg gik på gymnasiet her et år, da jeg var 16, og dengang lærte jeg sproget lidt, så nu er jeg ved at genopfriske det.Beatriz bevæger sig hjemmevant rundt på byggepladsen iført solide støvler, hjelm og mørkeblå negle, der glimter som nattehimlen. På spørgsmålet om, hvordan det er at være kvinde på byggepladsen, trækker hun på skuldrene:

- Det er ok. Her er kvinder mere respekterede, end der hvor jeg kommer fra. I starten kan folk godt være lidt skeptiske, men når de ser, hvad du kan, så bliver du accepteret på lige fod med mændene.

”Hvordan gør de det?”

Lige så længe, hun kan huske, har Beatriz været fascineret af byggeri.

- Hver gang, jeg som barn så en byggeplads, tænkte jeg; ”hvordan gør de det?”

Det ved hun heldigvis meget mere om i dag, hvor hun har erfaring både fra Brasilien og fra sygehusbyggeriet i Køge. En del af attraktionen ved byggeri er adrenalin-suset, når der er så meget på spil, og tidsplanen er konstant under pres.

- Det er en fed følelse af taknemlighed, når huset endelig står der, konstaterer hun.​​

Video: Tag med Beatriz på byggepladsen (link til Instagram) 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor