Se billederne: Lungeforskerne fik ny overetage

Bygning 66 på Bispebjerg Hospital voksede i weekenden med en etage. 21 tonstunge bygningselementer er nu monteret og skal fremover huse både læger og byggefolk.

Vent...

21 tonstunge elementer blev løftet på plads ovenpå bygning 66 i weekenden.

Lungeafdelingens kontorer, forskning og lungeinfiltratenhed fik i weekenden nye overboer. En kran løftede 21 færdigproducerede pavillonelementer på op mod 7 tons på plads, og bygningen er nu vokset med en etage. Den nye etage rummer kontorer, frokostrum og omklædning til byggefolk samt seks nye vagtværelser til lægevagten.

Etagen er designet således, at byggefolk og håndværkere har indgang via en udvendig trappe i den nordlige ende af bygningen, og lægerne i den sydlige. På den måde adskilles trafikken. I den kommende tid skal etagen færdiggøres indvendigt og forventes taget i brug i løbet af sommeren 2021.

Bygning 66 er vokset med en etage, hvor byggefolk og lægevagten fremover skal husere.

Byggepladsen vokser

Byggepladsen for det kommende Akuthus vokser i disse dage, og hen over sommeren kommer der for alvor gang i byggeriet. Det betyder, at der bliver rykket rundt og mandet op på byggepladsen.

- Der sker rigtig meget på byggepladsen for tiden, og det her er et skridt på vejen. Vi går en udfordrende tid i møde med et stort byggeri, der støjer og fylder, men vi gør alt, hvad vi kan, for at forstyrre driften mindst muligt, siger entreprisechef Haluk Nasi fra Nyt Hospital Bispebjerg.

De færdigproducerede elementer vejer op mod 7 tons hver. Fotos: Lars Rasmus Poulsen