Bispebjerg Hospital trafiksikrer de fredede veje

​Trafikken skal køre glat på fremtidens hospital. Derfor tager hospitalet nu hul på en opgradering af de fredede alléer, for at gøre dem mere trafiksikre og på sigt ensrettede.

Vent...

Nielsine Nielsens Vej og Ebba Lunds Vej skal have en kærlig hånd, så trafikken kan køre mere sikkert i fremtidens hospital. Foto: Byggeriets Billedbank

De er oprindeligt anlagt til hestevogne, da hospitalet blev bygget i 1913. Men nutidens trafik stiller anderledes krav til vejene. Derfor går Bispebjerg Hospital nu i gang med at opgradere de fredede hospitalsalléer, Nielsine Nielsens Vej og Ebba Lunds Vej, der i over hundrede år har lagt asfalt til ambulancer, patienter og medarbejdere.

En tiltrængt opgradering, der passer til et moderne hospital. Det mener Kristian Antonsen, konstitueret hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

”Det er vigtigt, at vi giver patienterne, medarbejderne og borgerne en god og tryg oplevelse af at komme på hospitalet. Hospitalsområdet er udfordret af, at vejene er smalle og ikke særligt egnede til moderne køretøjer. Derfor er det en velkommen opgradering, der nu sættes i gang.”

Vejbump og nye lamper

Vejene bliver forsynet med nye granit-kantsten, der laves vejbump, for at bilerne sænker farten, og nye flotte lamper vil forbedre belysningen på området.
Vejarbejdet er forberedelserne til, at adgangsvejene på hospitalet i fremtiden ensrettes som en del af nybyggeriet Nyt Hospital Bispebjerg. Trafikken kommer til at køre i en ensrettet cirkulært forløb. Det betyder, at patienter og besøgende på hospitalet fremover kører ind via Ebba Lunds Vej, sætter personer af ved en ny drop-off-zone eller parkerer i den nye parkeringskælder under hovedindgangen – og forlader hospitalsområdet igen via Nielsine Nielsens Vej.

”Vi har lavet en trafikplan i samarbejde med Københavns Kommune, som skal sikre, at vi både bevarer fredningsværdierne, men samtidig får skabt nogle gode trafikale løsninger, der passer til et storbyhospital med tusindvis af daglige brugere,” siger projektchef Lene Stevnhoved, der er ansvarlig for byggeriet på Bispebjerg.

Vejarbejdet går i gang fra starten af februar og løber til sensommeren 2021. Herudover arbejder hospitalet i øjeblikket også på at udvide lyskrydset ved Tuborgvej med en ekstra højresvingsbane. På de fredede tværveje lægges der også nye klinker og betonbelægninger som en del af projektet Bispebjergs Helende Haver.

Når det nye hospital er frædigbygget, vil biltrafikken køre i et ensrettet ”loop” med ind- og udkørsel via Bispebjerg Bakke.