Hun skal lede milliardbyggeriet på Bispebjerg

​Kvinden, der fra 1. oktober skal stå i front for byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg, kommer med en solid erfaring fra hospitalsbyggeri og en konstruktiv tilgang til at skabe et godt samspil mellem byggeri og drift.

Vent...

Lene Stevnhoved er ny projektchef for Nyt Hospital Bispebjerg. Foto: Byggeriets Billedbank

Akuthuset i Nyt Hospital Bispebjerg skal slå dørene op for patienter i 2023. Kvinden, der skal sørge for at få det til at ske, hedder Lene Stevnhoved. Som ny projektchef i byggeprojektet på Bispebjerg skal hun lede projektorganisationen på omkring 20 medarbejdere samt en række rådgivere og entreprenører tilknyttet projektet.

”Jeg glæder mig til at møde teamet og få skabt et rigtig godt nyt hospital. Bispebjerg har jo en særlig stemning over sig, og det er en spændende opgave at få den oprindelige gamle arkitektur til at spille sammen med det nye,” siger Lene Stevnhoved.

Skal søsætte udbud til 1,5 mia

Lene Stevnhoved kommer fra en stilling som projektchef for byggeri og anlæg på Projekt Universitetshospital Køge. Et projekt med et budget på 4 mia. kroner. På Bispebjerg bliver en af hendes første opgaver at sende totalentreprisen på Akuthuset i udbud. En opgave til en værdi af knap 1,5 mia. kroner.

”På Bispebjerg står vi foran at skulle sende et udbud i totalentreprise, og i Køge-projektet har jeg netop været igennem den proces, så der har jeg friske erfaringer at trække på,” siger Lene Stevnhoved, der ser mange paralleller mellem de to projekter:

”Begge steder har man et eksisterende hospital i drift, samtidig med at man bygger. Jeg synes, vi er lykkedes rigtig godt med at skabe et godt samarbejde mellem hospitalets drift og byggeprojekt, så det vil jeg tage med og arbejde for på Bispebjerg.”
”Jeg glæder mig til at møde teamet og få skabt et rigtig godt nyt hospital." Lene Stevnhoved.

Solid erfaring med hospitalsbyggeri

Nyt Hospital Bispebjerg blev i foråret 2018 en del af Region Hovedstadens Center for Ejendomme, og direktør Mogens Kornbo ser frem til samarbejdet:

”Lene kommer med en solid erfaring fra byggebranchen - og i særdeleshed hospitalsbyggeri, som er en meget kompleks disciplin. Hun kommer ind i projektet på et rigtig spændende tidspunkt, og vi glæder os til at få bygget rammerne om fremtidens hospital på Bispebjerg sammen med hende.”

Også hospitalsdirektør Anne Jastrup, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, glæder sig til at byde Lene Stevnhoved velkommen på vegne af ledere og medarbejdere:

”Den drift og udvikling af sundhedsvæsnet, som byggeriet af et stort akuthospital er en del af, skal både afspejle sig i de bygninger, vi får, og i samarbejdsprocessen frem mod nye fysiske rammer for hospitalet. Mit indtryk er, at Lene har en meget stor forståelse for disse indbyrdes afhængigheder, og vi glæder os til samarbejdet.”

Lene Stevnhoved tiltræder 1. oktober som ny projektchef.