​Illustration af Børneriget: 3XN

Dansk Arkitektur Center åbner gratis udstilling om hospitalsbyggerierne

​Robotter fra Nyt Hospital Herlev, BørneRiget, den nye psykiatriseng og andre projekter til fremtidens hospital præsenteres. Du kan også møde byggechefen for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg til debat om, hvad vi kan lære af fremtidens hospitalsbyggeri.

Dansk Arkitektur Center åbner en udstilling om hospitalsbyggerierne i denne uge. 

Der bygges nye hospitaler for ca. 40 mia. kr. i disse år, hvor regionerne investerer i fremtidens hospital i hele Danmark. De nye faciliteter skal tage imod mange patienter og huse sundhedsfaglig udvikling. 

På udstillingen kan du se visualiseringer og få indblik i tankerne bag de nye bygninger, og fra Region Hovedstaden kan du bl.a. få indblik i tankerne bag BørneRiget, brug af robotter på hospitalerne på Nyt Hospital Herlev og psykiatrisengen, som er blevet udviklet af Hovedstaden og Syd. 

Udstillingen vil blandt andet beskæftige sig med, hvordan helende arkitektur bliver brugt i de nye byggerier, og hvordan en ny organisering af hospitalerne med fælles akutmodtagelser og enestuer ændrer måden, vi ser på sundhedsvæsenet. 

  • Udstillingen foregår på Dansk Arkitektur Center i København. 
  • Adresse: Strandgade 27B, 1401 København K 

Der er fri entre på DAC-udstillingen, som kører i perioden 10. januar til den 29. april 2018. 

Mød byggechefen fra Bispebjerg

Du kan også møde Michael Southcott, byggechef på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg i forbindelse med udstillinge. Torsdag den 18. januar diskuterer han,  hvad vi kan lære af fremtidens hospitalsbyggeri i dialog med Stig Vesterager Gothelf, arkitekt bag Børneriget og partner i 3XN. Arrangementet er en del af BYG events, der er DACs byggefaglige arrangementer. 

 Efter debatten er der rundvisning i udstillingen, vin og netværk.


Michael Southcott, byggechef på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, giver et bud på, hvad vi kan lære af fremtidens hospitalsbyggeri. Foto: Byggeriets Billedbank

Læs mere:


Redaktør