Film: Byggeri i børnehøjde til endnu flere børn

Hovedstadens skolebørn er vilde med byggeri. Undervisningsprojektet ”Byggeboxen”, der skal få flere til at vælge en uddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen, forlænges nu frem til 2020 med støtte fra Region Hovedstaden.

Hver tirsdag siden sommerferien har der været gule veste og hjelme i børnestørrelse på byggepladsen ved Bispebjerg Hospital, hvor Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg opføres. Gæsterne er skolelever fra 4.-7. klasse, der oplever en noget anderledes skoledag, end de er vant til. Der står nemlig byggeri på skemaet, og Region Hovedstaden har netop bevilliget støtte til, at undervisningsprojektet Byggeboxen, anført af Dansk Byggeri, kan fortsætte frem til sommeren 2020.

Undervisning rykkes tættere på virkeligheden

I Byggeboxen får eleverne et indblik bag byggehegnet, og så skal de selv skabe en byggemodel i 1:20 og tegne 3D i Virtual Reality. Besøgsdagene på Bispebjerg Hospital blev booket ganske hurtigt, og Danmarks første Byggebox kunne melde ”alt udsolgt” få uger efter, at den åbnede i september.

"I Byggeboxen viser eleverne stor begejstring, kreativitet og nysgerrighed, når de får lov til at komme lidt længere ind vores verden," siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, og fortsætter:

"Vi kan være med til at rykke skolernes undervisning tættere på virkeligheden og samtidig gøre den sjovere. Vi må åbne branchen, hvis vi skal have flere til at vælge en erhvervsuddannelse."

Imødekommer mangel på faglært arbejdskraft

Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft om ganske få år. I Region Hovedstaden alene vil der mangle op mod 7.000 faglærte i 2020, og det får konsekvenser for udvikling og vækst i regionen. Derfor bidrager Region Hovedstaden til indsatser, der kan få flere børn og unge til at se sig selv som faglærte. Et af initiativerne er Byggeboxen.

"Jeg synes, det er fantastisk, hvis vi kan vække børnenes begejstring for byggeri. Og her på Bispebjerg Hospital har vi muligheden for at vise eleverne en rigtig byggeplads som en del af deres besøg i Byggeboxen. De kommer ud og møder håndværkerne og ser maskinerne, og det, tror jeg, gør en forskel," siger Carsten Nyboe, entreprisechef hos Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Redaktør